Új mentő- és tűzoltóautókat vásárol Kovászna megye
2012.03.27. | Kovászna , Egészségügy

„Elsődleges célunk az emberek biztonsága, ezért: a tavaly csatlakoztunk az országos SMURD-rendszerhez, a megyebeli kórházak felújítása folyamatban van, új mentőautóknak új garázs épül és új tűzoltóautókat is vásároltunk. Igény azonban ennél többre is van: hiszen nehezen megközelíthető helyekre a segítség gyorsabban is érkezhetne. A megyei önkormányzat most Európai Uniós alapokból új, különleges rendeltetésű járműveket vásárol” – közölte Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Az EP-képviselők a kereskedelmi mérleg javítását sürgetik Kína viszonylatában
2012.03.27. | gazdaság , Európai Unió

Az Európai Unió és Kína közötti, az EU számára hiányos kereskedelmi mérleg foglalkoztatta leginkább az Európai Parlament (EP) nemzetközi kereskedelemi bizottságnak (INTA) tagjait, akik kedden saját kezdeményezésű jelentés-tervezetet fogadtak el a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatokról.

Zöldenergia-termelésből kaptak bemutatót a honatyák
2012.03.27. | Hargita , Kovászna

Kétnapos munkalátogatás keretében a Hargita megyei mikro- vízierőművek és a Kovászna megyei energiafűz-mezők felkeresésével kaphattak betekintést a zöldenergia-termelés mikéntjébe a képviselőház ipari és szolgáltatási szakbizottságának tagjai. A honatyákat az elfogadás előtt álló zöldenergia-törvénycsomag kapcsán hívták tapasztalatszerző terepútra Antal István és Olosz Gergely képviselők.

A képviselőket lenyűgözte Homoródfürdő
2012.03.27. | Hargita , Képviselőház

Hargita és Kovászna megyében tett háromnapos látogatást Antal István parlamenti képviselő meghívására a Képviselőház ipar és szolgáltatások szakbizottsága.

Borbély László: prioritás az illegális erdőirtás elleni harc
2012.03.27. | Környezetvédelem

Mandátumom egyik legfontosabb célkitűzése az illegális erdőirtások mértékének csökkentése és az erdős felületek növelése - nyilatkozta Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter március 27-én, az Ecopolis civil szervezet, valamint a Természetvédelmi Világalap romániai irodájának szakértői által készített, az illegális erdőirtások mértékének csökkentését szorgalmazó tanulmány bemutatóján.

Parlamenti tájékoztató
2012.03.27. | Képviselőház

Az UNESCO világörökség részévé válhat a csíksomlyói búcsú
2012.03.27. | Kultúra , Csík terület

Kelemen Hunor szövetségi elnök, kulturális és örökségvédelmi miniszter március 26-án aláírta azt a dokumentumot, amely révén az UNESCO szellemi világörökség listára felterjeszti a csíksomlyói búcsút.

Markó Béla: a kormányhatározat megszületése azt bizonyítja, hogy helyesen cselekedtünk

- Mai ülésén a kormány az anyanyelvű oktatás szempontjából egy rendkívül fontos határozatot hozott nemcsak azért, mert a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen (MOGYE) belül létrejön egy külön magyar kar, hanem azért is, mert ezáltal sikerült érvényt szerezni az új oktatási törvény egy fontos rendelkezésének, és nem azoknak lett igazuk, akik feszültségeket próbáltak szítani románok és magyarok között, hanem azoknak, akik együttműködést akarnak – jelentette ki Markó Béla miniszterelnök-helyettes kedden, a kormányülést követően.