Főoldal > Hírek
A térség hírnevét is öregbíti a második Székelyföldi Grafikai Biennále
A térség hírnevét is öregbíti a második Székelyföldi Grafikai Biennále
2012.05.18. | Székelyföld

„Sepsiszentgyörgyön erős hagyománya van a kortárs művészeti életnek, ennek a hagyománynak az intézményes formáját erősítik a szervezők ezzel a seregszemlével” – jelentette ki Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, volt kulturális és örökségvédelmi miniszter Sepsiszentgyörgyön, a Tamási Áron Színház nagytermében a II. Székelyföldi Grafikai Biennále díjátadó gáláján.


Arad megyében gyarapodhat a képviselet

Az idei helyhatósági választási törvény által előírt egyfordulós polgármester-választás következtében Arad megyében, a négy RMDSZ polgármester vezette helységen kívül, újabb három településén adódik lehetősége a Szövetség jelöltjeinek a polgármesteri tisztség betöltésére. A 2011-es népszámlálás előzetes eredményei alapján Nagyiratos, Nagyzerénd és Zimándújfalu magyar lakossága bíztató számarányokkal rendelkezik a polgármesteri szék elnyerésére.


Gyergyóújfalvi megvalósításokról és problémákról egyeztettek
Gyergyóújfalvi megvalósításokról és problémákról egyeztettek

Falufórumon találkozott Hargita Megye Tanácsának vezetősége a gyergyóújfalvi és libáni lakosokkal május 17-én az újfalvi kultúrotthonban. A megyei tanács képviseletében Borboly Csaba elnök, Petres Sándor alelnök és Bende Sándor megyei tanácsos, az urbanisztikai szakbizottság elnöke a megyei tanács elmúlt négyévi újfalvi és libáni megvalósításairól, valamint a helyiek problémáiról, további tervekről egyeztetett.


Értékeinket újra és újra fel kell fedeznünk - Kelemen Hunor a Végh Sándor emlékhangversenyen
2012.05.18. | Kolozsvár

Május 17-én, csütörtökön a 20. század egyik legjelentősebb hegedűművészére, karmesterére, tanárára, vonósnégyes-vezetőjére emlékeztek a Kolozsvári Magyar Operában. Az ünnepi eseményen részt vett Kelemen Hunor szövetségi elnök, volt kulturális tárcavezető.


Kampányindító Agyagfalván  - Bemutatták az RMDSZ bögözi önkormányzati jelöltjeit
Kampányindító Agyagfalván - Bemutatták az RMDSZ bögözi önkormányzati jelöltjeit

Teltházas eseménynek adott otthont az agyagfalvi kultúrotthon május 16-án: bemutatták az RMDSZ bögöz községi helyi és megyei önkormányzati jelöltjeit. A község RMDSZ-es polgármesterjelöltje Farkas Mózes helyi RMDSZ elnök.


Romákkal találkozott Frunda György: „figyelem a megvesztegetési kísérletekre!”

Nagyon kevés valósult meg azokból az ígéretekből, amelyeket a mostani városvezetés tett a romáknak négy évvel ezelőtt, mondta a Pro Europa Roma Párt elnöke Frunda Györgynek, az RMDSZ Maros megyei szervezetének székházában rendezett csütörtöki találkozón.


Állásfoglalás
Állásfoglalás

Az RMDSZ Maros megyei Területi Állandó Tanácsa súlyos hibának tartja Magyarország nagykövetének, Füzes Oszkárnak, Marosvásárhelyen, az önkormányzati választások kapcsán tett nyilatkozatát.


Körbejártuk Kolozsvár gondjait

Busszal járta körbe Kolozsvárt Eckstein-Kovács Péter, az RMDSZ polgármesterjelöltje, aki a város problémáira hívta fel a figyelmet, és javasolt ezekre megoldást.


Winkler: Egységes fellépést a megszerzett jogok védelmében - Az RMDSZ-küldöttsége a FUEN moszkvai kongresszusán
2012.05.17. | Kisebbségvédelem , FUEN

Az európai kisebbségeknek egységeseknek kell lenniük, hiszen a megszerzett jogok bármikor veszélybe kerülhetnek, a hosszú harcok árán megszerzett kisebbségvédelmi eszközöket adminisztratív döntésekkel vissza lehet vonni. Erre riasztó példa mindaz, ami Romániában az elmúlt három hétben történt – figyelmeztetett Winkler Gyula az RMDSZ európai parlamenti képviselője Moszkvában, az Európai Nemzetiségek Föderatív uniója (FUEN) 57. kongresszusán.


Házsongárdi séták az RMDSZ és a Kelemen Lajos Műemlékvédő Társaság szervezésében
Házsongárdi séták az RMDSZ és a Kelemen Lajos Műemlékvédő Társaság szervezésében
2012.05.17. | Kolozsvár , Kultúra

„Május 19-én, szombaton a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Kolozs megyei szervezete és a Kelemen Lajos Műemlékvédő Társaság közösen elindítja a Házsongárdi sétákat” – jelentette be ma Kolozsváron Eckstein-Kovács Péter, az RMDSZ kolozsvári polgármesterjelöltje.