Együttműködés a magyar jövőért - A családbarát önkormányzatokat díjazza az RMDSZ
2012.05.14. | Önkormányzatok , család

Húsz önkormányzat nyerte el idén a Családbarát közösségek címet, amelyet a Romániai Magyar Demokrata Szövetség ítél meg azoknak az önkormányzatoknak, amelyek erőfeszítéseket tettek egy családbarát közösség kialakítására – jelentette be ma Kolozsváron Horváth Anna, az RMDSZ önkormányzatokért felelős főtitkárhelyettese, a program egyik kezdeményezője.

Surányi Botondé a Médiabefutó 2012. Nagydíja
2012.05.14. | Ifjúság

A szatmárnémeti Surányi Botond énekes kapta a Médiabefutó 2012. országos tehetségkutató verseny nagydíját a vasárnap esti, marosvásárhelyi országos döntőn. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház színültig telt az RMDSZ és a Transindex szervezésében zajló verseny döntőjében fellépő 24 produkciónak szurkoló nézőkkel.

Borbély: Gyermekeinknek építjük Erdélyt!

Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke 2012 május 12-én Krassó-Szörény megyébe vett részt a Resicabánya területi RMDSZ kampánnyitó rendezvényén.

Borbély László és a Korál a nagyváradi Majálison

2012 Május 12-én Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke részt vett a Nagyváradon megszervezett 12. Majálison.

Nem vagyunk egyformák, de összetartunk - Kampányindító Déván

A Hunyad megyei magyar közösség sokszínű, a különböző gyökerek ellenére is összetartó, ebben rejlik ereje - világított rá kampányindító beszédében Winkler Gyula, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke. Vasárnap délután Déván tartotta a Hunyad megyei RMDSZ kampányindító rendezvényét, amelyen több mint 600-an vettek részt.

Dr. Mózes Károly öröksége tovább él: Idén újabb hat díjazott
2012.05.13. | Egészségügy , Nagyvárad

Az ápolók világnapján, május 12-én idén is átadták a Dr. Mózes Károly díjat. Az eseményre a Nagyváradi Színház termében került sor.

A kolozsváriak számára az RMDSZ mindig biztonságot jelentett! - Elindította kampányát a Szövetség Kolozs megyei szervezete

„A kolozsvári magyarok számára hosszú éveken át a Romániai Magyar Demokrata Szövetség jelentette a biztonságot: így volt ez a Funar korszakban, de akkor is, amikor újra építkezni lehetett. A Szövetség képviselői kezdték el, folytatták és vitték véghez azt a munkát, amely nélkül a kolozsvári magyarság nem gyarapodhatott, nem erősödhetett volna. A kolozsvári magyarságnak biztonságra lesz szüksége 2012 után is” – jelentette ki Kelemen Hunor szövetségi elnök vasárnap, a Szövetség Kolozs megyei jelöltjeinek bemutatóján.

Együtt ünnepeltünk a besztercei magyarsággal - Az összetartozásra nagyobb szükség van, mint valaha
2012.05.13. | Hargita , Beszterce

Egész napos rendezvénysorozattal ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját a besztercei Magyar Ház május 12-én, szombaton. Az összetartozás jegyében rendezvényüket támogatta és velük ünnepelt Hargita Megye Tanácsa is.

Minden bánsági magyar számít!

„Az elért jogokat nem elég megszerezni, meg is kell védeni azokat, az eredményeket nem elég elérni, meg is kell tartani azokat. Ezért az RMDSZ által biztosított képviselet minden szinten kulcsfontosságú. Ezért van most az ébredés ideje, ezért van most az RMDSZ zászlaja alatti szolidaritás és összefogás ideje” – hangsúlyozta Winkler Gyula EP-képviselő szombaton, Temesváron, ahol részt vett Halász Ferenc, az RMDSZ Temes megyei elnökének meghívására, a megyei kampányindító rendezvényen és a Bánsági Magyar Napok záróestjén.

A tehetséget nem utólag, hanem a maga idejében kell méltányolni - Tizedik alkalommal adták át a Communitas Alapítvány Alkotói Ösztöndíjait
2012.05.13. | Communitas

Mi, erdélyiek, büszkék vagyunk saját szellemi, tudományos, irodalmi múltunkra, szellemi nagyjainkra, de a tehetséget utólag elismerni nem nehéz: ami fontos és nehéz,  hogy a tehetséget a maga idejében méltányoljuk, ehhez járul hozzá a Communitas Alapítvány Alkotói Ösztöndíja – jelentette ki Markó Béla, az Ösztöndíjbizottság elnöke szombaton, az idei Alkotói Ösztöndíjak ünnepi átadásán.