Együtt maradásunkat ünnepeljük – Március 15- Brassóban
2012.03.15. | Brassó , Megemlékezés

„164 évvel a magyar szabadságharc után ünnepeljük azt, hogy a magyar nemzetközösség részeként együtt vagyunk itthon, Brassóban. A mi szabadságunk ma abban is áll, hogy eldöntjük: együtt megyünk tovább ezen az úton. Ehhez legyen erőnk, bölcsességünk és kitartásunk” – mondta Kovács Attila megyei elnök az RMDSZ Brassó megyei szervezetének ünnepi gálaműsorán a Drámai Színházban.

Március 15-e Nagyenyeden
2012.03.15. | Fehér megye , Megemlékezés

Nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégiumban tartotta központi március 15-i ünnepségét a Fehér megyei RMDSZ. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére szervezett eseményen jelen volt Székely István, az RMDSZ főtitkárhelyettese, Kováts Krisztián, az RMDSZ Fehér megyei elnöke, Szőcs Ildikó, a Bethlen Gábor Kollégium igazgatója, Sorin Bumb, a Megyei Tanács alelnöke, valamint Mihai Josan, Nagyenyed polgármestere.

Március 15. Gyergyóban

„Egyszerre igyekszünk megtartani és visszaszerezni” - Székelykeresztúron is megünnepelték március 15-ét

Székely kaput avattak Székelykeresztúron, a Gyárfás-kúriánál a március 15-i megemlékezés alkalmával, majd megkoszorúzták a Petőfi-szobrot.

Borbély: április 3-án indul a roncsautó-program
2012.03.15. | Környezetvédelem

Idén április 3-án indul a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium egyik legsikeresebb programja, a magán személyeknek szóló roncsautó-program – nyilatkozta Borbély László környezetvédelmi miniszter.

Március 15-e a Zsil-völgyében
2012.03.15. | Hunyad , Megemlékezés

Közel kétszázan gyűltek össze Lupényban március 15-én a református templomban tartott ökumenikus istentiszteleten. Dézsi Attila kormányfőtitkár ünnepi beszédében emlékeztetett, az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc lángja nem aludt ki az erdélyi magyarok szívében.

Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredában ünnepelt Moldován József
2012.03.15. | Ünnep

Csíkszeredában kezdte a március 15-i ünneplést Moldován József távközlési államtitkár, aki délelőtt a székely zászló ünnepélyes felvonásán vett részt. A kék-arany lobogót, mely Hargita megye hivatalos zászlaja is egyben, harmadik alkalommal húzták fel március idusán a megyeházán.

Március 15 minden magyar ünnepe!
2012.03.15. | Ünnep , Szatmár

Kelemen Hunor szövetségi elnök március 15-én Szatmárnémetiben vett részt az RMDSZ megyei és városi szervezetei által rendezett ünnepi eseményen. Az István-téri Petőfi szobornál összegyűlt több mint ezer ünneplő előtt Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke ünnepi beszédében az erdélyi magyarság szabadságát, törvény előtti egyenlőségét hangsúlyozta.