Meghirdette 2012. évi sajtópályázatait az RMDSZ
2012.03.01. | Communitas

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség sajtópályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2012. évi alapjából. A Szövetség a pályázat lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

RMDSZ siker Brüsszelben: őshonos kisebbségek jogai a felsőoktatásban
2012.03.01. | Brüsszel , RMDSZ , Oktatásügyek

„Tőkés Lászlótól azt kértük, hogy az Európai Parlament Kulturális és Oktatási Szakbizottságában megvitatásra kerülő, az európai felsőoktatás jövőjéről tett jelentésében hangsúlyosan jelenjenek meg az őshonos etnikai kisebbségek jogai” – nyilatkozta ma Kolozsváron Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára.

Háromszék: hamarosan magyar nyelvű, magyar ékezeteket tartalmazó cégneveket is lefoglalhatnak

„Lakossági visszajelzés alapján értesültem arról, hogy a Kovászna megyei cégbíróságnál akadályba ütköztek akkor, amikor egy magyar nyelvű, magyar ékezeteket is tartalmazó cégnevet próbáltak lefoglalni, cégalapítás céljából” – nyilatkozta Édler András háromszéki RMDSZ-es parlamenti képviselő.

Idén közel 3000-en érdeklődtek az RMDSZ Szatmár megyei székházaiban a kettős állampolgárság megszerzésének folyamatáról

Az RMDSZ megyei szervezetének kezdeményezésére Szatmár megyében már nem csak a szatmárnémeti RMDSZ székházban igényelhetnek információkat a magyar állampolgárság megszerzésére vonatkozó kérelem benyújtásról az érdeklődők, hanem Nagykároly, Tasnád és Sárközújlak településeken is állandó jellegű tájékoztatást és ügyintézést biztosítanak a helyi RMDSZ szervezetek.

Winkler: Szerbia esete ismét a kisebbségi kérdés európai rendezését veti fel
2012.03.01. | Külkapcsolatok

Meggyőződésem, hogy Nyugat-Balkán országai, Szerbiával együtt Európa szerves részei. Csatlakozásuk és európai uniós integrációjuk a közös Európa, valamint a térség stabilitásának és jólétének záloga. A Balkánon a kilencvenes évek véres konfliktusai által okozott sebek még frissek és fájóak.

Összefogás a tűri közösségi ház megújulásáért
2012.02.29. | Kovászna , Hunyad

Kovászna Megye Tanácsa 2009-ben indította szórványprogramját, mely Hunyad, Fehér és Szeben megyékre terjed ki.

Winkler: Átláthatóságra és nyitottságra van szükség a kereskedelmi tárgyalásokban
2012.02.29. | Európai Néppárt

Az Európai Unió kereskedelem politikájáról fogadott el szerdán határozati javaslatot az Európai Néppárt (EPP) gazdasági munkacsoportja. Az EPP álláspontja szerint az EU egységes és sikeres kereskedelme az európai gazdaság megerősödésének motorja lehet.

1.200 millió lejes garanciaplafon a Kogălniceanu Programra
2012.02.29. | gazdaság , Kormány

Tegnapi ülésén, a Kormány elfogadta azt a határozatot, mely 1.200 millió lejes garanciaplafont irányoz elő a Kogălniceanu Programra. Az összeg arányos a Program 2012-es költségvetésével, azt a Nemzeti Garancia Alap biztosítja, tájékoztatott Borbély Károly gazdasági államtitkár.