Vincze Loránt: részt kell vennünk a minket érintő brüsszeli döntésekben!

Azért kell beleszólnunk a brüsszeli döntésekbe, mert rólunk szólnak: az erdélyi magyarok megélhetéséről és Erdély fejlődéséről. Meg kell őriznünk a támogatásokat, és ki kell harcolnunk jogaink garantálását – hívta fel a figyelmet Vincze Loránt. Az RMDSZ európai parlamenti képviselője, a FUEN elnöke szerdai udvarhelyszéki látogatása során, Oroszhegyen, Máréfalván, Fenyéden és Zetelakán vett részt lakossági fórumokon. Ezt követően a helyi pékséget, fafeldolgozót és fagylaltgyárat látogatták meg Bíró Barna Botonddal, az RMDSZ udvarhelyszéki területi szervezetének elnökével, illetve Sebestyén Csaba és Benedek Zakariás parlamenti képviselőkkel.

Hegedüs Csilla Marosvásárhelyen: Vasárnap az erdélyi magyarság sorsáról döntünk, szavazzunk az RMDSZ-re, mert csak ez képviseli érdekeinket!

Nem hagyhatjuk, hogy olyanok döntsenek sorsunk felett, akiknek a magyar közösség ügyei nem fontosak! Össze kell fognunk, és vasárnap szavaznunk kell az RMDSZ-re, hiszen csak így lehet képviseletünk az Európai Parlamentben! Hegedüs Csilla ma Marosvásárhelyen beszélt arról, hogy a vasárnapi választás létfontosságú. Vass Levente parlamenti képviselővel közösen többek között a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceumot és a Kultúrpalotát látogatták meg, Varga-Pál Petri Zsolt és Gogolák Hrubetz Zsolt vállalkozóval, az Erdélyi Magyar Televízió munkatársaival, a Marosvásárhelyi Nőszervezet tagjaival és a Marosvásárhelyi RMDSZ Papp Marika nénijével, a szervezet egyik alapítójával is találkoztak.

EP-választások: jó példát mutattak fel a háromszéki fiatalok

Flashmobbal buzdították társaikat háromszéki fiatalok arra, hogy május 26-án mindenképp adják le szavazatukat az EP-választásokon.

Továbbra is szétválasztja közösségeinket a schengeni csatlakozás elmaradása

„Továbbra is szétválasztja közösségeinket a schengeni csatlakozás halasztása. Mindannyiunk kiállása szükséges ahhoz, hogy meg tudjuk védeni érdekeinket, ezért május 26-án szavazzunk az RMDSZ-re. Ha összefogunk, és erőt mutatunk fel az európai parlamenti választás napján, akkor a célkitűzéseink megvalósításához is közelebb kerülünk” – mondta el szerdán, Börvelyben Winkler Gyula EP-képviselőjelölt, akit Kiss Zoltán polgármester, Erdei-Dolóczki István parlamenti képviselő, Nagy Szabolcs, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének ügyvezető elnöke, illetve helyi és megyei elöljárók fogadtak a Szatmár megyei, határ menti településen.

Vincze Loránt: a jó ügy, a nemzeti ügy érdekében össze tudunk fogni

Az összefogás fontosságát hangsúlyozták az RMDSZ és az MPP helyi vezetői a Vincze Loránttal, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltjével, a FUEN elnökével szerdán, Székelyudvarhelyen tartott sajtótájékoztatón.

Kelemen Hunor Szilágy megyében: a vasárnap tétje, hogy nélkülünk vagy velünk hozzák meg a közösségünket érintő döntéseket az új Európai Parlamentben

Május 27-én hiába mondjuk azt, hogy ezt elrontottuk. Május 27-én nem lehet majd az európai parlamenti választás eredményét korrigálni, ha a magyar közösség választási részvétele elmarad az általános részvételtől. Nekünk vasárnap kell felmutatnunk a közösségünk erejét! – hangsúlyozta Kelemen Hunor Sarmaságon. A szövetségi elnök az RMDSZ megyei szervezetének vezetőivel, képviselőivel találkozott a Szilágy megyei településen.

Hegedüs Csilla Magyarfülpösön: vasárnap gyermekeink sorsáról is döntünk, ezért szavazzunk az RMDSZ-re, aki az ő érdekeiket is képviseli!

Vasárnap azért kell az RMDSZ-re szavaznunk, hogy győzzön a magyar összefogás, és ne csak a román nacionalista pártok jussanak be az Európai Parlamentbe!  Erre hívta fel a figyelmet Hegedüs Csilla Maros megyében, ahol Csép Andrea képviselővel a magyarfülpösi Szivárvány Szórványkollégiumot és református templomot, illetve a görgényszentimrei Bornemissza-kastélyt látogatták meg. Később Görgényüvegcsűrön, Nagyernyében és Marosszentgyörgyön találkoztak a helyi emberekkel.

Vincze Loránt: Európa kisebbségei tőlünk várják el, hogy vigyük tovább a kisebbségvédelem zászlaját

Tusnádfürdő három dologról híres. A turizmusa fejlődőben van, a fürdőváros vezetői azon dolgoznak, hogy élhető város legyen, amely sok vendéget vonz. A medvék napi gondot jelentenek, ezzel a problémával egyedi helyzetben vagyunk Európában, amelyre egyedi megoldást kell találni. Orbán Viktor pedig minden évben nemzetpolitikai szempontból fontos üzeneteket fogalmaz meg itt. Most is egy nemzetpolitikai szempontból fontos döntés előtt állunk, és maga Orbán Viktor az, aki ezt a legegyértelműebben megfogalmazta: aki erős Kárpát-medencei magyar képviseletet akar az Európai Parlamentben, annak május 26-án az RMDSZ listájára kell szavaznia” – mondta el Vincze Loránt, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje, a FUEN elnöke egy tusnádfürdői lakossági fórumon, amelyen Korodi Attila parlamenti képviselővel vett részt, Albert Tibor polgármester meghívására.