Húsz településen állított jelöltlistát az RMDSZ Hunyad megyében

Az elmúlt két évtizedben először tett le jelöltlistát húsz településen az RMDSZ Hunyad megyei szervezete –  jelentette be dévai sajtótájékoztatóján Winkler Gyula megyei elnök.

Tudományos munkával a közösség érdekében  - Bemutatták a Népszámlálás 2011. Erdélyi magyar népesedés a XXI. század első évtizedében című kiadvány
Tudományos munkával a közösség érdekében - Bemutatták a Népszámlálás 2011. Erdélyi magyar népesedés a XXI. század első évtizedében című kiadvány

- Ahhoz, hogy jövőt tervezhessünk, hogy a céljainkat ne csak általánosságokban, ne csak szimbólumszerűen fogalmazzuk meg, hanem részleteiben megvalósíthatóan dolgozzuk ki, ahhoz feltétlenül léteznie kell a szakmai háttérnek, a tudományos munkának. Ma már, amikor tömb- vagy szórványmagyarságról beszélünk, az erdélyi magyarság állapotát megpróbáljuk fölmérni, szakembereinknek, intézményeinknek köszönhetően sokkal többet tudunk a közösség közérzetéről, mentalitásáról, jövőképéről – fogalmazott Markó Béla, a Kós Károly Akadémia elnöke ma Kolozsváron, a Népszámlálás 2011. Erdélyi magyar népesedés a XXI. század első évtizedében című kiadvány bemutatóján.

Hozzáértő és szakavatott jelölteket indít a Fehér megyei RMDSZ

Hat polgármester-, és 272 helyi tanácsosjelöltet indít Fehér megyében a júniusi helyhatósági választáson az RMDSZ megyei szervezete.

Sajtóközlemény - RMDSZ Csíki Területi Szervezete

Balánbányán az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Néppárt példát mutat mértékletességből, felelősségtudatból, mert közösen támogatja a független esélyes magyar jelöltet, Brezovszky Györgyöt.

Villámcsődülettel és koncerttel kezdődtek az Ifi Napok Hargita megyében
2012.05.02. | Hargita , Ifjúság

Május 2-án immár hagyományosan az Ifjúság Országos Napját ünnepeljük. A korábbi évek rendezvényeinek sikerén felbuzdulva május 2–6. között színes programokkal zajlanak az Ifi Napok Hargita megyében Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság, a Hargita Megyei Ifjúsági Alapítvány, valamint több intézmény, ifjúsági szervezet és számos fiatal önkéntes támogatásával.

Műemlék-tábla soroló Nagyváradon: Felkerült a jelzés az Újvárosi református templom falára
2012.05.02. | Bihar , Műemlékvédelem

„Minden műemléktábla-avatónak van valami jellegzetessége. A Nagyvárad Újvárosi Református Templom a kitartás, a következetesség jelképe” – mondta Cseke Attila szenátor az épület falán elhelyezett emléktábla szerdai leleplezésekor.

Vajdahunyad sikeréhez elengedhetetlen a helyi ipar felélesztése
2012.05.02. | Hunyad

Winkler Gyula szerint Hunyad megye sikere és gazdasági talpra állása az ipari hagyományok felélesztésétől, az itt lakók ipari készségeinek kihasználásától és az altalajkincsek ésszerű felhasználásától függ.

Az egészség hete Hargita megyében
2012.05.02. | Hargita , Egészségügy

Áttekintették az elmúlt négy év egészségügyi fejlesztéseit

Hiánypótló programokat helyez előtérbe a KAT

A Kulturális Autonómia Tanács (KAT) azokat a pontosan megfogalmazott, több megyére kiterjedő, konkrét programokat helyezi előtérbe, amelyek létező igényt, hiányosságot pótolnak – jelentette ki szerdán Kolozsváron Székely István, a testület elnöke, az RMDSZ főtitkárhelyettese.

Építjük Erdélyt - Véglegesítette jelöltlistáit az RMDSZ

9976 jelöltet indít a Romániai Magyar Demokrata Szövetség a június 10-i helyhatósági választáson – tájékoztatott ma Kolozsváron Kovács Péter főtitkár.