Winkler: Közös jövőnk és a békés együttélés kulcsa egymás kölcsönös megbecsülése
2012.05.01. | Hunyad

A III. Hunyad Megyei Magyar Napok rendezvényeinek legfontosabb jellemzője a családcentrikusság és az itt élő közösségek egymás iránti kölcsönös megbecsülése – összegezte az magyar napok idei központi gondolatát Winkler Gyula, az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének elnöke.

Teljes jelöltlistát tett le az RMDSZ Hargita Megye Tanácsának választott tisztségeire - A következő mandátum során előtérbe kerül az oktatás

Teljes, 38 tagú listát tett le az RMDSZ Hargita Megye Tanácsának választott tisztségeire május 1-jén Borboly Csaba, az RMDSZ Hargita Megyei Egyeztető Tanácsának (HET) elnöke a megyeházán található 21-es számú választókörzeti irodához, valamint a csíkszeredai törvényszékhez.

Közel 800-an a Székely Családok Napján
2012.05.01. | Székelyföld , család

Családban élni jó – hirdeti a virág formájú ékezetekkel díszített felirat a Kézdivásárhelyi gyermekotthon ajtajánál. A május elseji családi piknikhez minden adott: vidám zene, a lobogó tűz fölött fövő ebéd, fagyi és hagyományos székely termékek vására, ünnepi műsor és Orbán Ferenc és barátai koncertje.

Tibet ügye a Parlamenti Képviselők 6. Világkongresszusa előtt - Sógor Csaba: Az egész világot foglalkoztató tibeti kérdésen keresztül mi is elmondhatjuk, hogy kisebbségvédelmi téren milyen hiányosságok vannak Európában
2012.04.30. | Kisebbségvédelem

A kanadai szövetségi kormány védnöksége alatt, folyó év április 27-29. között került sor Ottawában a Parlamenti Képviselők Tibettel foglalkozó 6. Világkongresszusára, a Száműzött Tibeti Kormány, valamint a Képviselők Nemzetközi  Hálózata Tibetért(INPaT) szervezésében.

Az RMDSZ az erdélyi magyarokra figyel, nem kötelezi el magát választási szövetségbe
2012.04.30. | Aktuálpolitika , Kormány

„A Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek nincsen semmiféle elkötelezettsége egyetlen politikai, parlamenti párt fele sem, a koalíció gyakorlatilag megszűnt, ezért az elkövetkező periódusban, egészen a parlamenti választásokig semmiféle olyan szövetségre nem készülünk, ami a mi mozgásterünket leszűkítené” – jelentette ki Kelemen Hunor szövetségi elnök április 30-án, hétfőn, Kolozsvárott, a Területi Elnökök Konzultatív Tanácsát követően.

A magyar kultúra nemzetünk támpontja - Kelemen Hunor a Hunyad Megyei Magyar Napok megnyitó ünnepségén
2012.04.30. | Hunyad

Családcentrikus rendezvények szerepelnek a harmadik alkalommal megszervezett Hunyad Megyei Magyar Napok egész héten át tartó programjában, amely a szervezők tervei szerint Brádtól Urikányig megmozgatja majd a megye magyar közösségét.

„Marosvásárhelyt meg lehet nyerni” - Kovács Péter RMDSZ-főtitkár az ETV-ben

Marosvásárhelyt meg lehet nyerni, hiszen az RMDSZ egy olyan politikust indított Frunda György személyében, aki ügyvédként és szenátorként is bizonyított, és tiszteletet szezett magának Bukarestben, Erdélyben, Budapesten és Európában, és aki most felajánlja szolgálatát a városnak.

Az önkormányzati választásokra készül a Romániai Magyar Demokrata Szövetség
2012.04.29. | Hunyad

„A Romániai Magyar Demokrata Szövetség számára ebben a pillanatban az önkormányzati választásokra való felkészülés a legfontosabb” – nyilatkozta Kelemen Hunor szövetségi elnök április 29-én, vasárnap, Déván. Az RMDSZ elnöke a Szövetség Hunyad megyei szervezetének meghívására érkezett a megyébe, a harmadik alkalommal megszervezett Hunyad Megyei Magyar Napok megnyitójára.

„Női szerepek a 21. században” - Országos konferenciát szervezett a Nők a Nőkért Szövetség
2012.04.29. |

Nőkről, a nők helyéről a XXI. század társadalmában, szerepvállalásukról a közéletben, a politikában és a társadalmi élet egyéb területén témakörökről tárgyaltak Hargita, Maros és Máramaros megyékből érkező hölgyek a Nők a Nőkért Szövetség (NNSZ) által szervezett kétnapos konferencián, 2012. április 28-29-én, a Gyergyószentmiklós melletti Gyilkos-tó vendéglőben. A konferenciát követő küldöttgyűlésen határozatokat fogadtak el a szervezet célkitűzéseivel kapcsolatosan, valamint arról, hogy az eddig platformként működő NNSZ-t az RMDSZ jogerős női tagozatának nyilvánítsák.

Gyergyó a gyergyóiaké!

Visszaszerezné az RMDSZ Gyergyót, hogy visszaadhassa a gyergyóiaknak ami a gyergyóiaké – ez a vezérgondolata Lázár Zoltán gyergyószentmiklósi polgármesterjelöltnek, aki 21 fős tanácsos csapatának élére állva RMDSZ-jelöltként indul a június 10-i megmérettetésen. A gyergyószentmiklósi RMDSZ a hétvégén teltház előtt mutatta be jelöltjeit, a Szövetség országos vezetésének jelenlétében.