Kelemen Hunor szövetségi elnök: a technokrata kormányfőt nem tartjuk jó megoldásnak
2012.02.06. | Aktuálpolitika

Kelemen Hunor szövetségi elnök Emil Boc kormányfő lemondása után elmondta, a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek az az álláspontja, hogy az ekképpen kialakult politikai helyzetre nem jelent megoldást egy technokrata kormányfő.

Hétvégi Hargita megyei hírek

Fűtenek a székelyderzsi unitárius vártemplomban

Kárpát Kupa: Sepsiszentgyörgy győzött
2012.02.05. | Sepsiszentgyörgy , sport

A sepsiszentgyörgyi csapat győzelmével ért véget a Kárpát Kupa: az 1996-ban alapított női kézilabda megmérettetést először tartották Háromszéken. Február 4-5 között a Szabó Kati Sportcsarnokban felvidéki, kárpátaljai, magyarországi és erdélyi csapatok küzdöttek a kupáért.

A moldvai magyar oktatás a magyarországi politikai játszmák áldozatává vált
2012.02.05. | Oktatásügyek , Csángók

- A moldvai csángó magyar oktatás a magyarországi politikai játszmák áldozatává vált, és ennek eredményeként a romániai magyarság számára egy rendkívül érzékeny és fontos terület, az anyanyelvű oktatás szenved kárt – jelentette ki Magyari Tivadar, az RMDSZ oktatásért felelős főtitkár-helyettese pénteken, az Erdélyi Magyar Televízió (ETV) “Többszemközt” című vitaműsorában.

Előrehozott választásokról csak széleskörű konzultáció után lehet beszélni

Kelemen Hunor szövetségi elnök az Alkotmánybíróság részletes indoklását követően elmondta, a hétfői, koalíciós ülésen beszélik meg, milyen döntéseket kell meghozni.

Szolidaritást szorgalmaz az RMDSZ az állampolgári kezdeményezés sikere érdekében

Egy szolidáris polgári kezdeményezéssel lehetőségünk van arra, hogy felhívjuk az Európai Unió figyelmét az őshonos nemzeti kisebbségekre, a felaprózott törekvések viszont a kisebbségi közösségekben és az európai közvéleményben is zavart keltenek - hangsúlyozta az RMDSZ nevében a Kárpát-medencei Magyar Autonómia Tanács pénteki, budapesti ülésén Winkler Gyula.

Borbély: elsődleges fontosságú a központi és a helyi közigazgatás közötti együttműködés
2012.02.02. | Önkormányzatok

2010 óta Románia következetesen azok közé az uniós tagországok közé tartozik, amelyek a gazdasági össztermékből a legnagyobb százalékot irányozták beruházásra - nyilatkozta Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter február 2-án, a Romániai Városok Egyesületének konferenciáján.  A konferencián 90 város polgármestere vett részt.

Csíki támogatás a kosteleki Magyar Háznak
2012.02.02. | Csík terület , Csángók

Hargita Megye Tanácsa és a Csíki Területi RMDSZ vállalná a kosteleki Magyar Ház fenntartását – hangzott el azon a február elsejei csíkszeredai találkozón, amelyen Becze István megyei tanácsos, a csíki RMDSZ ügyvezető elnöke és Ferencz András Kosteleken tanító magyartanár, a Magyar Ház egyik munkatársa egyeztetett.