Borbély: a harcokat csak összefogással nyerhetjük meg
2012.03.15. | Maros , Ünnep , Megemlékezés

Az összefogás fontosságát hangsúlyozta a Marosvásárhely melletti Jedd község központjában mondott ünnepi beszédében Borbély László. „Nagy a felelősségünk, jövőt kell biztosítanunk gyerekeinknek, amit csak egy erős önkormányzattal érhetünk el, amihez összefogásra van szükségünk” – fogalmazott az RMDSZ politikai alelnöke, Románia környezetvédelmi minisztere.

Kelemen Hunor szövetségi elnök üzenete március 15. alkalmából
2012.03.15. | Ünnep , Megemlékezés

Mit kívánt a magyar nemzet 1848 márciusában? Miért küzdöttek 164 évvel ezelőtt a márciusi ifjak, a forradalom hősei? Szabad sajtóért, nemzeti őrseregért, közös teherviselésért, és mindenek előtt szabadságért, törvény előtti egyenlőségért. Ezt akarta a lelkes Petőfi, a bátor Kossuth, a megfontolt Széchenyi és a kitartó Batthányi. Ezért harcoltak névtelen hősök százezrei.

Elindult a csíki RMDSZ Gyerekjáték programja - Elsőként a leégett háromkúti iskola kisdiákjai juthattak új játékokhoz
2012.03.14. | RMDSZ , Csík terület

A napokban leégett háromkúti iskola kisdiákjai és a helyi óvodás gyerekek részesülhettek elsőként a csíki RMDSZ Gyerekjáték programja által, szociális segítségként biztosított játékcsomagokból.

Strasbourgi tisztelgés az 1848-as forradalom emléke előtt
2012.03.14. | Európai Parlament , Ünnep

Idén is lerótták tiszteletüket a magyar néppárti delegáció tagjai a strasbourgi Petőfi emlékoszlop előtt Bauer Edit és Mészáros Alajos, felvidéki európai parlamenti (EP) képviselők kezdeményezésére.

Erősebb európai jelenlétet a szövetkezetek ügyében

Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti (EP) képviselő árnyék-jelentéstevője (témafelelőse) volt az Európai Néppárt (ENP) részéről Az európai szövetkezet statútuma a munkavállalói részvétel tekintetében című, saját kezdeményezésű jelentésnek.

Elindult a csíki RMDSZ Gyerekjáték programja
2012.03.13. | Csík terület

Az RMDSZ március 15-i  rendezvényei Erdélyben
Az RMDSZ március 15-i rendezvényei Erdélyben
2012.03.14. | Ünnep

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség ezévben is Erdély-szerte megemlékezik az 1848-as forradalom és szabadságharc hőseiről.

Borbély László a hatodik Víz Világfórumán vett részt
2012.03.14. | Környezetvédelem

Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter március 12-16 között a hatodik Víz Világfórumon vett részt Franciaországban, Marseille-ben. A március 17-ig tartó eseményen 140 ország képviselője, köztük állam- és kormányfők vettek részt.