Közigazgatási reform a Világbank támogatásával
2012.02.22. | Kormány

Vissza nem térítendő támogatást kap a Világbanktól Románia Kormánya – a Kormányfőtitkárságon keresztül – 434.000 USD értékben, az államigazgatás működésének összehangolására és követésére, a nemzetközi pénzintézet korábbi elemzései és javaslatai alapján. Az erről szóló szerződést aláírására a Kormány Dézsi Attila főtitkárt hatalmazta fel.

1,17 milliárd lej értékű állami támogatást hagyott jóvá az Európai Bizottság az Országos Kőszén Vállalathoz (CNH-hoz) tartozó három szénbánya bezárására
2012.02.22. | gazdaság

Az Európai Bizottság jóváhagyott egy 1,17 milliárd lej (kb. 270 millió euró) értékű  állami támogatást az Országos Kőszén Vállalathoz (CNH-hoz) tartozó három nem versenyképes kőszénbánya – Petrilla,Uricani és Paroseni – bezárására, tájékoztatott szerdán Borbély Károly gazdasági államtitkár.

Hamarabb állhatnak munkába a fiatal fogorvosok
2012.02.21. | Egészségügy

2012. február 21-én a Képviselőház plénuma, mint döntő fórum, elfogadta a 2006. évi 95-ös számú egészségügyi törvény módosítására, Seres Dénes szilágysági képviselő által benyújtott javaslatot.

Tíz iskolai könyvtárat gazdagított az RMDSZ
2012.02.22. | Oktatásügyek , Szatmár

Az RMDSZ és az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatal által indított könyvadományozási program keretében idén tíz Szatmár megyei magyar tannyelvű iskola részesült könyvtámogatásban. Börvely, Kálmánd, Kaplony, Majtény, Mikola, Egri, Túrterebes, Dobra, Erdőd és Kolcs iskoláinak könyvtára gazdagodott értékes könyvekkel, amelyek hozzásegítik a gyermekeket az anyanyelvünk és a hagyományaink mélyebb megismeréséhez és szeretetéhez. A hiánypótló kiadványokat a „Minden magyar gyermek számít” kampány körútján adták át a Szövetség képviselői az oktatási intézményeknek.

Megfelelő körülményeket biztosítanak Tatrang község iskoláiban a magyarul tanuló gyerekeknek
2012.02.22. | Brassó , Oktatásügyek

Az RMDSZ beiskolázási kampányát ismertette Kovács Attila, az RMDSZ Brassó megyei elnöke, a második alkalommal megszervezett tatrangi szülői bálon. Elmondta, a beiratkozások időszakában a megyei RMDSZ elsősorban a magyar szülőkhöz fordul azzal a kéréssel, hogy továbbra is a magyar tannyelvű oktatási intézményeket válasszák gyermekeik számára.

RMDSZ-kezdeményezés a zöldövezetek védelmére

A Képviselőház keddi ülésének végszavazásán elfogadták Édler András és Olosz Gergely RMDSZ-képviselők törvénykezdeményezését, amely a helységek belterületének zöldövezeteit szabályozza.

Kormányhatározat Hunyad megyei települések leltáráról
2012.02.21. | Hunyad

Jóváhagyta mai, február 21-i ülésén a kormány Hunyad megye és egyes települései közvagyoni leltárának módosítását. A határozat Bucsesd, Haró, Puj és Malomvíz területének helyzetét is szabályozza.

Borbély László környezetvédelmi miniszter az Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi Programja Kormányzótanácsának alelnöke
2012.02.22. | Környezetvédelem , ENSZ

Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter február 20-22 között az Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi Programja (United Nations Environment Programme/UNEP) Kormányzótanácsának 12-ik ülésén vesz részt, Nairobiban.