Nevesítették a kézdivásárhelyi RMDSZ tanácsosjelöltjeit
2012.04.19. | Kézdivásárhely

Április 18-án, szerdán döntött a kézdivásárhelyi RMDSZ választmánya a helyi tanácsosjelöltekről. A jelöltek listáját többségében olyan emberek alkotják, akik eddig nem vállaltak politikai szerepet, de sokat tettek a közösségért.

Borbély: 22 év alatt nem lehet elbújni
2012.04.18. | Aktuálpolitika

Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke tegnap este Mihai Gâdea meghívottja volt az Antena3 hírtelevízióban.  A nemrég lemondott környezetvédelmi és erdészeti miniszter a műsorban beszélt többek közt az ellene felhozott vádakról, és arról is, hogy személyesen, magánemberként hogyan érintette őt a vád.

Magyarként élni Erdélyben - Tájékoztató körutat szervez az RMDSZ és a MIÉRT
2012.04.18. | RMDSZ , MIÉRT , Nyelvi jogok

2012. április 25–május 15 között az RMDSZ népszerűsítő, tájékoztató körutat indít, amelynek során a Nyelvi Jogok című kiadványt juttatja el minél több erdélyi magyar családhoz, a nyelvi jogok érvényesítésének fontosságára hívja fel a figyelmet – jelentette be mai, kolozsvári sajtóértekezletén Kovács Péter főtitkár.

Minden magyarnak joga van, hogy magyarként éljen Erdélyben - A Nyelvi Jogok című kiadványt mutatták be Kolozsváron

A Nyelvi Jogok azt bizonyítja, hogy a kis lépések politikája működik: lehet erre legyinteni, el lehet mondani, hogy ez nem ér semmit, de a kiadványban szereplő nyelvi jogok tulajdonképpen 64 kis lépés eredménye, ezek léteznek, ezekkel lehet élni – fogalmazott Kovács Péter április 18-án Kolozsváron.

Közgyűlés Tatrangban és Zajzonban

Kinevezte pénzügyi megbízottját az RMDSZ
2012.04.17. | gazdaság

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség ma, április 17-én Pauer Andrea Csilla Emőke személyében kinevezte pénzügyi megbízottját a 2012. június 10-i helyhatósági választásokat megelőző kampányra.

Előterjesztette a gyes-törvény módosítására vonatkozó javaslatait az RMDSZ
2012.04.17. | RMDSZ , Szociális , család

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség ma, április 17-én hivatalosan előterjesztette a Munkaügyi Minisztérium által koordinált Népesedési Bizottsághoz a gyermeknevelési szabadságot szabályozó törvény módosítására vonatkozó javaslatait, amelyeket a Családtámogató és Gyermekvállalást-ösztönző Programja részeként fogalmazott meg.

RMDSZ közgyűlések Csíkszentmihály községben – a helyi MPP elnöke is szavazott
2012.04.15. | Csík terület

RMDSZ közgyűlésre került sor Csíkszentmihály község mindhárom településén (Szentmihály, Ajnád, Vacsárcsi) április 15-én, vasárnap.

ETV: 70%-os támogatottsága van Bunta Leventének Székelyudvarhelyen

Több mint 70%-os a támogatottsága Bunta Leventének, az RMDSZ polgármesterjelöltjének Székelyudvarhelyen, ezt a szövetség, de a politikai ellenfelek által készített felmérések is egyaránt igazolják – ezt maga Bunta Levente jelentette be pénteken, az Erdélyi Magyar Televízió (ETV) “Többszemközt” című műsorában.

KAT: fókuszban a magyarság

A Kulturális Autonómia Tanács (KAT) nagy hangsúlyt fektet a magyar társadalom számára fontos programok beindítására. Össze kell gyűjtenünk azokat az önszerveződéssel kapcsolatos elképzeléseket, amelyek az elmúlt években elakadtak, és ezeket kell sikerre vinnünk.