Főoldal > Hírek
Munkába állhatnak a frissen diplomázott fogorvosok
2012.03.02. | Brassó

„A fogászati egyetemek frissen végzett hallgatóinak munkába állását teszi lehetővé az az egészségügyi törvénymódosítás, amelyet múlt héten fogadott el a Képviselőház”- nyilatkozta Farkas Anna Lili, az RMDSZ Brassó megyei parlamenti képviselője.


Ülésezett a Fehér megyei RMDSZ Választmánya
2012.02.29. | RMDSZ , Fehér megye

A 2012. évi helyhatósági választásokra való felkészülés jegyében ülésezett február 29-én a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Fehér megyei választmánya.


Könnyebb a mentés Kézdivásárhelyen
Könnyebb a mentés Kézdivásárhelyen
2012.03.02. | Kovászna , Egészségügy

„Kézdivásárhelyen már van egy jól működő kórház, azonban ez nem elég. Azt ígértük, hogy ezt a mentőállomást működőképessé tesszük” – fogalmazott Tamás Sándor. „Ezt meg is valósítottuk, az új mentőautó gondoskodik róla, hogy a bajban hamar jöjjön a segítség, három új mentőautót hoztunk a megyébe, ezekből egyik Kézdivásárhelyre került.


Összefogtak a sepsikőröspatakiak
Összefogtak a sepsikőröspatakiak
2012.03.01. | Kovászna , Önkormányzatok

Az elmúlt napokban többször volt hangos a sajtó a sepsikőröspataki RMDSZ-es polgármesterjelölt támogatottsága kérdésétől. Ennek kapcsán tartottak csütörtökön közös sajtótájékoztatót Tamás Sándor megyei RMDSZ elnök, Fodor István sepsiszéki RMDSZ elnök, valamint a kőröspataki RMDSZ és MPP helyi elnökei.


Kézdivásárhely és Barót a gyerekjogvédelem fekete listáján
Kézdivásárhely és Barót a gyerekjogvédelem fekete listáján
2012.03.01. | Kovászna , Szociális

A Baróthoz tartozó településekről 45 gyerekotthonos, nevelőszülőknél levő gyerek szerepel a rendszerben, akik után köteles a helyi tanács a megszavazott 160 lejes havi díjat gyerekenként befizetni.


Borbély Károly a Power Summit konferencián
Borbély Károly a Power Summit konferencián
2012.03.01. | gazdaság

Február 28. és 29. között a Ziarul Financiar szervezésében sor került a Power Summit ’12 konferenciára. Az eseményen részt vett Borbély Károly, a Gazdasági Minisztérium  államtitkára is.


Meghirdette 2012. évi sajtópályázatait az RMDSZ
Meghirdette 2012. évi sajtópályázatait az RMDSZ
2012.03.01. | Communitas

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség sajtópályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2012. évi alapjából. A Szövetség a pályázat lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.


RMDSZ siker Brüsszelben: őshonos kisebbségek jogai a felsőoktatásban
RMDSZ siker Brüsszelben: őshonos kisebbségek jogai a felsőoktatásban
2012.03.01. | Brüsszel , RMDSZ , Oktatásügyek

„Tőkés Lászlótól azt kértük, hogy az Európai Parlament Kulturális és Oktatási Szakbizottságában megvitatásra kerülő, az európai felsőoktatás jövőjéről tett jelentésében hangsúlyosan jelenjenek meg az őshonos etnikai kisebbségek jogai” – nyilatkozta ma Kolozsváron Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára.