A kormányzásról és az ACTA-ról – első kézből
2012.02.14. | IT

Sajtótájékoztatót tartott Gyergyószentmiklóson Moldován József távközlési államtitkár

Tisztújítás az RMDSZ gyergyóalfalvi szervezetében
2012.02.11. | Gyergyó terület

Közel 300 személy gyűlt össze a gyergyóalfalvi kultúrház nagytermében, szombaton, 2012.február 11-én.

Az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának pályázati felhívása
2012.02.14. | Kisebbségvédelem

Az  Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, mint központi finanszírózó hatóság, a közérdekű nonprofit tevékenységekre kiutalt, közalapokból történő, vissza nem térítendő finanszírozás rendjére vonatkozó 350/2005-ös sz. törvény értelmében közzéteszi pályázati felhívását a 2012-es évre. A felhívás interetnikus és az intoleranciaellenes programokra vonatkozik.

Miniszteri rendelet védi a Házsongárdi temető 394 műemléksírját
2012.02.13. | Kolozsvár , Kultúra

Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszter rendelettel erősítette meg a Házsongárdi temető egyéni műemlékké nyilvánított sírjainak a védettségét.

Ülésezett a Fenntartható Fejlesztésért felelős Minisztériumközi Bizottság
2012.02.13. | Környezetvédelem

A fenntartható fejlődés több mint egy elvont fogalom, ahhoz, hogy a stratégiákban előirányzott intézkedések konkretizálódjanak elsődleges fontosságú a politikai, az egyetemi és a nem kormányzati szférák összehangolt együttműködése.

Hétvégi Hargita megyei hírek
2012.02.12. | Hargita

RMDSZ: újabb lépés a családok támogatása és a gyermekvállalás ösztönzése érdekében
2012.02.13. | RMDSZ , Szociális , család

Újabb konkrét lépést tett a Romániai Magyar Demokrata Szövetség családtámogató és gyermekvállalást ösztönző cselekvési tervének megvalósítása érdekében: szakmai munkacsoportot hozott létre, amelynek feladata az európai jó példák beazonosítása, ezek összevetése a romániai lehetőségekkel, igényekkel és realitásokkal – jelentette be ma Kovács Péter főtitkár Kolozsváron.

Markó Béla: a MOGYE-kérdés rendezése nélkül nem megyünk tovább

A kormányalakítást megelőző koalíciós tárgyalások során az RMDSZ egyértelművé tette: a további kormányzati részvételének egyik alapvető feltétele az oktatási törvény és a kisebbségi nyelvi jogok alkalmazása, valamint a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen kialakult helyzet megoldása. Enélkül nem megyünk tovább – jelentette ki Markó Béla az Erdélyi Magyar Televíziónak (ETV). A miniszterelnök-helyettes kifejtette: a MOGYE egy rossz precedenst teremthet a kisebbségi oktatási jogok be nem tartására, több vezetőjének retorikája, hangneme pedig a marosvásárhelyi márciusi események hangulatát idézi, ami teljességgel elfogadhatatlan.