Főoldal > Hírek
Együttműködés a magyar jövőért
Együttműködés a magyar jövőért
2012.04.06. | Szociális

A GYES törvény módosítását célzó tanácskozással folytatódott az Erdélyi Magyar Civil Konzultáció


Újabb vidéki óvodákhoz szállított játékcsomagokat a csíki RMDSZ
2012.04.03. | Csík terület

Március közepén indította útnak az óvodákat támogató adományozó „Gyerekjáték” programját az RMDSZ Csík Területi szervezete, amelynek keretén belül vadonatúj játékokat juttatnak el a hátrányos helyzetben lévő vidéki oktatási intézményeknek. A hét folyamán Csikszentimrére, Csatószegre és Újtusnádra látogattak el a Szövetség Csík Területi szervezetének képviselői.


Borbély László lemond miniszteri tisztségéről
Borbély László lemond miniszteri tisztségéről
2012.04.05. | Aktuálpolitika

Az eddigi tevékenységem kapcsán egy szó jut eszembe, és az a szó a becsület. Az általam betöltött tisztségekben a komoly, szakszerű munkát, a helytállást és a korrektséget tartottam elsődleges prioritásnak. A 90-es évek elejétől vagyok a politikában, nagy tapasztalattal bírok. Polgármesterek, politikusok, az emberek ismernek, mindig tisztességgel végeztem a dolgom – nyilatkozta Borbély László leköszönő környezetvédelmi és erdészeti miniszter április 5-én, Bukarestben.


„Iskola másként” a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban
2012.04.06. |

Az önkéntességről és a társadalmi felelősség vállalásról szóló interaktív előadásokon való részvételt választotta a Kölcsey Ferenc Főgimnázium több, mint száz diákja az „Iskola másként” hét alkalmából. A rangos tanintézmény által szervezett tevékenységen olyan közéleti szereplők tartottak előadásokat, akik egykor szintén a Kölcsey Főgimnáziumban végezték tanulmányaikat. A meghívottak az önkéntesség fontosságáról, valamint a társadalmi felelősségvállalás szerepéről tartottak kiselőadásokat.


A miniszterelnök Borbély Lászlóról
A miniszterelnök Borbély Lászlóról
2012.04.05. | Aktuálpolitika

Mihai Răzvan Ungureanu, Románia miniszterelnöke ma délután interjút adott a Román Rádió híradójának, ahol bejelentette, hogy Borbély László  környezetvédelmi és erdészeti miniszter  ma délelőtt benyújtotta lemondását, amelyet a miniszterelnök el is fogadott.


Az RMDSZ kiáll Borbély László mellett
Az RMDSZ kiáll Borbély László mellett
2012.04.05. | Aktuálpolitika

Az RMDSZ kiáll Borbély László mellett – jelentette ki Markó Béla miniszterelnök-helyettes csütörtökön, az Agerpres hírügynökségnek adott nyilatkozatában.


Kelemen Hunor: Borbély László iránti bizalmunk töretlen
Kelemen Hunor: Borbély László iránti bizalmunk töretlen
2012.04.05. |

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség bízik Borbély László ártatlanságában, támogatja, és kiáll mellette – jelentette ki ma Kolozsváron Kelemen Hunor szövetségi elnök.


Könyvadomány iskoláknak
2012.04.04. | RMDSZ , Oktatásügyek

Tizenkét Bihar megyei magyar iskolának juttatták el ezen a héten az RMDSZ és az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának közös könyvadományát Pető Csilla és Derzsi Ákos parlamenti képviselők.


Kormánypénz Hargita megyei településeknek - Több mint 21 milló lejt hagyott jóvá tegnap a kormány Hargita megyei települések számára
2012.04.04. | Hargita , Kormány

Az RMDSZ helyi, megyei és parlamenti-kormányzati munkájának köszönhetően sikerül továbbra is pénzösszegeket elkülöníteni székelyföldi fejlesztésekre, a gazdasági válság ellenére.


Borbély László nyilatkozata
Borbély László nyilatkozata
2012.04.04. | Környezetvédelem

„Ma délelőtt Szilágy megyében voltam, polgármesterekkel találkoztam és a Környezetvédelmi Minisztérium által finanszírozott víz- és csatornázási munkálatok szerződéseit írtuk alá.