Főoldal > Hírek
Borbély: elsődleges fontosságú a központi és a helyi közigazgatás közötti együttműködés
Borbély: elsődleges fontosságú a központi és a helyi közigazgatás közötti együttműködés
2012.02.02. | Önkormányzatok

2010 óta Románia következetesen azok közé az uniós tagországok közé tartozik, amelyek a gazdasági össztermékből a legnagyobb százalékot irányozták beruházásra - nyilatkozta Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter február 2-án, a Romániai Városok Egyesületének konferenciáján.  A konferencián 90 város polgármestere vett részt.


Csíki támogatás a kosteleki Magyar Háznak
2012.02.02. | Csík terület , Csángók

Hargita Megye Tanácsa és a Csíki Területi RMDSZ vállalná a kosteleki Magyar Ház fenntartását – hangzott el azon a február elsejei csíkszeredai találkozón, amelyen Becze István megyei tanácsos, a csíki RMDSZ ügyvezető elnöke és Ferencz András Kosteleken tanító magyartanár, a Magyar Ház egyik munkatársa egyeztetett.


A sport európai dimenziójáról szavazott az EP
A sport európai dimenziójáról szavazott az EP
2012.02.03. | Európai Parlament

Az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén, folyó év február 2-án, a képviselők nagy többséggel megszavazták a Kulturális és Oktatási Szakbizottság hatáskörébe tartózó jelentést a sport európai dimenziójáról.


Háromszék: Felsőrákoson is megújult az RMDSZ
Háromszék: Felsőrákoson is megújult az RMDSZ
2012.02.03. | Kovászna

Tizenkét éven át vezette az RMDSZ felsőrákosi szervezetét Andorkó Ferenc, aki a csütörtökön sorra került tisztújításon nem indult újabb mandátumért.


Torockó az Unesco Világörökségi jegyzék várományosi listáján
Torockó az Unesco Világörökségi jegyzék várományosi listáján
2012.02.02. | Kultúra , Fehér megye

Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszter javaslatára Torockó, a Kárpát-medence legépebben és ugyanakkor leghitelesebben fennmaradt népi építészeti együttese felkerült az UNESCO Világörökségi jegyzék várólistájára. Torockó az első erdélyi magyar település, amelyet a szaktárca felterjesztett a nemzetközi szervezet várólistájára.


Winkler: Az Európai Parlamentnek erősödnie kell, a testület elnöke kapjon meghívást az EU-csúcsra
2012.02.01. | Európai Parlament

Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője úgy véli, hogy az Európai Palament elnökét is meg kellene hívni a tagállamok állam- és kormányfőinek értekezleteire. Ezáltal erősödne az intézmény, közvetlenül venne részt az egyik legfontosabb uniós döntéshozatali fórumon.


Változás az RMDSZ szenátusi frakció helyettesi tisztségében
2012.02.01. | Szenátus

Ma, február elsején a román szenátus megkezdte új ülésszakát, amely jelentős kihívásokat és fontos teendőket sejtet a tavaszi periódusra.


Újraválasztották az RMDSZ képviselőházi frakciójának vezetőségét
2012.02.01. | Képviselőház

A tavaszi parlamenti ülésszak első napján ülésezett az RMDSZ képviselőházi frakciója.