Főoldal > Hírek
Antal Attila lett a Beszterce városi RMDSZ elnök
2012.02.23. | Beszterce

2012. február 23-án ülésezett az RMDSZ Beszterce városi szervezetének közgyűlése. A Magyar Házban megtartott gyűlésen a városi szervezet új elnökének megválasztása volt a legfontosabb napirendi pont.


Winkler Gyula: most már a gazdaság fellendítésére kell összpontosítani
2012.02.23. | gazdaság , Hunyad

Winkler Gyula, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke, EP-képviselő reményét fejezte ki, hogy február 27-ig, hétfőig a koalíciós pártok konszenzusra jutnak a protokollum kapcsán.


Az önkormányzati választásokra való felkészülés elkezdődött - Kelemen Hunor a Székelyföldi Regionális Önkormányzati Tanácskozáson
Az önkormányzati választásokra való felkészülés elkezdődött - Kelemen Hunor a Székelyföldi Regionális Önkormányzati Tanácskozáson

Február 24-én, pénteken délben tartotta soros ülését a Székelyföldi Regionális Önkormányzati Tanács Tusnádfürdőn. A SZÖT ülésén jelen volt Kelemen Hunor szövetségi elnök, kulturális miniszter, Borbély László politikai alelnök, környezetvédelmi miniszter, Péter Ferenc SZÖT-elnök, Szováta polgármestere, Lokodi Edit Emőke, Maros és Tamás Sándor, Kovászna megye Tanácsának elnöke, valamint Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke is.


Bod Péter emlékév a Kovászna Megyei Könyvtárban
Bod Péter emlékév a Kovászna Megyei Könyvtárban
2012.02.24. | Kovászna , Kultúra

Sepsiszentgyörgyön, a 300 éve született Bod Péter nevét viselő megyei könyvtárban díjazták a Könyvkaland verseny nyerteseit február 23-án, csütörtökön délután.


Meghirdette 2012. évi pályázatait az RMDSZ
Meghirdette 2012. évi pályázatait az RMDSZ
2012.02.24. | Communitas , Pályázatok

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2012. évi alapjából. A Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.


Természeti értékeink biztosíthatják az ittélők megélhetését - Uniós projekt a Hargita megyei élővilág sokszínűségének megőrzéséért
2012.02.23. | Környezetvédelem

Romániában egyedülálló kezdeményezésként Hargita Megye Tanácsa a megye területén található nagy kiterjedésű természetvédelmi területek biodiverzitásának megőrzését szolgáló egységes menedzsmentrendszer kialakítására nyújt be pályázatot az Európai Unió Környezetvédelmi Ágazati Operatív Programjának (POS MEDIU) 4-es tengelyére.


Borbély Károly a Bukaresti Értéktőzsde konferenciáján
2012.02.23. | gazdaság

Borbély Károly államtitkár csütörtökön részt vett a Bukaresti Értéktőzsde által szervezett Finanszírozás a tőzsdén (Finantari prin bursa) című konferencián.


Winkler Gyula üdvözli az EU bíróságával való konzultációt az ACTA ügyében
2012.02.23. | Európai Parlament

Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője üdvözli az EB döntését, mely szerint konzultálnak az Európai Unió Bíróságával a Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodás (a továbbiakban ACTA) kapcsán, megvizsgálva, hogy az egyezmény sérti-e vagy sem az unió polgárainak szabadságjogait és a tagállamok érvényben levő törvénykezését.