A Nemzetközi Valutaalappal tárgyaltak az RMDSZ politikusai

Az RMDSz vezetősége ma, február 1-én találkozott a Nemzetközi Valutaalap romániai képviselőivel. A megbeszélésen az RMDSZ küldöttség tagja volt Borbély László a szövetség politikai alelnöke, környezetvédelmi miniszter, Ritli László egészségügyi miniszter, Cseke Attila szenátor és Erdei István képviselő.

Incze László nevét veszi fel a kézdivásárhelyi múzeum
2012.02.01. | Kovászna , Kultúra

„Kézdivásárhely néven 450 éve említették először a céhes várost. Ünnepi alkalom a mai ülés, hiszen a céhtörténeti múzeum névváltoztatásáról döntünk: Incze László nevét veszi fel az intézmény. Napra pontosan március harmadikán, 40 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a múzeum, amely Incze László munkájának köszönheti létét” – nyitotta meg Kovászna Megye Tanácsának Kézdivásárhelyre kihelyezett ülését Tamás Sándor elnök.

Kovács Péter: Tőkés László Brüsszelben “elfelejti” képviselni a közössége érdekeit

Erdélyben a legnagyobb autonómia- és kisebbségvédelmi harcos szerepében tetszelgő Tőkés László az Európai Parlamentben tett felsőoktatással kapcsolatos jelentéséből “kifelejtette” a kisebbségi jogokat - nyilatkozta Kolozsváron Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára.

Erdély 2020 és a lengyel példa
2012.01.31. | gazdaság , Erdély 2020

Az Európai Uniós tagságunk ötödik évfordulója nemrégiben múlt el, az évforduló pedig mérlegkészítésre is kiváló alkalmat ad, Románia esetében jelentős pozitívumokat és negatívumokat lehet mérlegelni.

Ne hagyjuk veszni a moldvai magyar nyelvű oktatást!
2012.01.31. | RMDSZ , Csángók , Nyelvi jogok

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség értetlenül áll a Magyar Kormány azon döntése előtt, amelynek nyomán a Moldvai Csángómagyarok Szövetségének teljes vezetősége egyhangúan lemondott.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség készen áll a választásokra

Az RMDSZ Szövetségi Elnöksége ma délben, Bukarestben a 2012-es évben sorra kerülő parlamenti és helyhatósági választásokról egyeztetett.

OKTATÁSÜGYI MINISZTÉRIUM - Tájékoztató az előkészítő osztályról
2012.01.31. | Oktatásügyek

Néhány hónap múlva, pontosabban ez év szeptemberében megkezdi működését az előkészítő osztály. Ahogy a neve is mutatja, ez az új oktatási forma az 1/2011-es Tanügyi Törvény előírásai szerint, átmenetet fog képezni az óvoda és az iskola között.

Borbély László szorgalmazására idén mégsem kell szennyezési adót fizetni a 2007 előtt bejegyzett autók után
2012.01.30. | Környezetvédelem , Kormány

2012-ben csupán a 25 százalékkal csökkentett környezetvédelmi adót kell kifizetni