Főoldal > Hírek
Kormánypénz Hargita megyei településeknek - Több mint 21 milló lejt hagyott jóvá tegnap a kormány Hargita megyei települések számára
2012.04.04. | Hargita , Kormány

Az RMDSZ helyi, megyei és parlamenti-kormányzati munkájának köszönhetően sikerül továbbra is pénzösszegeket elkülöníteni székelyföldi fejlesztésekre, a gazdasági válság ellenére.


Borbély László nyilatkozata
Borbély László nyilatkozata
2012.04.04. | Környezetvédelem

„Ma délelőtt Szilágy megyében voltam, polgármesterekkel találkoztam és a Környezetvédelmi Minisztérium által finanszírozott víz- és csatornázási munkálatok szerződéseit írtuk alá.


Újragondolják a gyermekjogvédelmet
Újragondolják a gyermekjogvédelmet
2012.04.04. | Külkapcsolatok

Dézsi Attila miniszter, kormányfőtitkár hivatalában fogadta ma a romániai gyermekek védelméért és ellátásáért felelős magas rangú képviselőt, Emma Nicholson bárónőt. A találkozón a gyermekgondozás és gyermekjogvédelem kérdéseiről esett szó.


Borbély: 28 millió lej értékű munkálat gazdasági-műszaki mutatóját hagyta jóvá a kormány
2012.04.03. |

Az április 3-i kormányülésen a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium szorgalmazására a kormány 13, az utóbbi évek esőzései során megrongálódott erdei út újjáépítését valamint 13 időszakos vízfolyás javítását szorgalmazó munkálat gazdasági-műszaki mutatóját hagyta jóvá.


Az Európai Unió, az Amerikai Egyesült Államok és Kanada nagyköveteivel találkoztak az RMDSZ vezetői
Az Európai Unió, az Amerikai Egyesült Államok és Kanada nagyköveteivel találkoztak az RMDSZ vezetői
2012.04.03. | Külkapcsolatok

Kelemen Hunor szövetségi elnök április 3-án, kedden az Európai Unió, Norvégia, az Egyesült Államok és Kanada bukaresti nagyköveteit hívta össze egy találkozóra.


Ülésezett a Kis- és Középvállalkozók támogatását szorgalmazó parlamenti csoport
2012.04.03. | Képviselőház , gazdaság

Április 2-án ülésezett a Kis- és Középvállalkozók támogatását szorgalmazó parlamenti csoport, amelynek Antal István RMDSZ képviselő is tagja.


Családorvosi ügyeleti központot adtak át Csíkszeredában - Este és hétvégén is van hová fordulni a kisebb sürgősségi esetekben
Családorvosi ügyeleti központot adtak át Csíkszeredában - Este és hétvégén is van hová fordulni a kisebb sürgősségi esetekben
2012.04.03. | Egészségügy , Csík terület

Hargita megye harmadik családorvosi ügyeleti központja kezdi meg működését április 13-tól Csíkszeredában a Testvériség sugárút 16. szám alatt. A központ, melyben hét orvos és hét asszisztens vállal éjszakai, hétvégi és ünnepnapi ügyeletet, a megyeszékhely és a környező települések közel 100 ezer lakosát hivatott ellátni.


Végső búcsú Fodor Sándortól - Kelemen Hunor megemlékező beszéde
2012.04.03. | Megemlékezés

Tisztelt gyászoló család, gyászoló gyülekezet, kedves barátaim!


Rangsorolja önkormányzati jelöltjeit az RMDSZ Fehér megyei szervezete

Folyamatosan zajlik Fehér megyében is az RMDSZ önkormányzati képviselő-jelöltjeinek rangsorolása. Magyarlapádon a jelölő közgyűlésre március végén került sor.


Folytatódik a jelöltállítási folyamat Temesváron

Az RMDSZ Temes megyei Területi Küldöttek Tanácsa (TKT) által elfogadott jelöltállítási szabályzat értelmében, a polgármesteri, valamint a helyi és a megyei tanácsosi tisztségekre jelentkező jelöltekre a helyi vagy esetenként a körzeti közgyűlés szavazhat bizalmat.