Főoldal > Hírek
Rangsorolja önkormányzati jelöltjeit az RMDSZ Fehér megyei szervezete

Folyamatosan zajlik Fehér megyében is az RMDSZ önkormányzati képviselő-jelöltjeinek rangsorolása. Magyarlapádon a jelölő közgyűlésre március végén került sor.


Folytatódik a jelöltállítási folyamat Temesváron

Az RMDSZ Temes megyei Területi Küldöttek Tanácsa (TKT) által elfogadott jelöltállítási szabályzat értelmében, a polgármesteri, valamint a helyi és a megyei tanácsosi tisztségekre jelentkező jelöltekre a helyi vagy esetenként a körzeti közgyűlés szavazhat bizalmat.


Tizenöt erdélyi magyar fiatal brüsszeli utat nyert Sógor Csaba kvízjátékával
2012.04.03. | Brüsszel , Ifjúság

A fiatalok Európával, az Európai Unióval és az Európai Parlamenttel kapcsolatos ismereteit mérte fel az az EU Kvízjáték, amelyet Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő októberben indított a személyes honlapján.  A verseny március végén lezárult, tizenöt erdélyi magyar fiatal Brüsszelbe utazik Európa Napján.


Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter Lengyelország nagykövetével találkozott

A tanácskozáson a klímaváltozással és a levegő minőségével kapcsolatos gondok orvoslásáról valamint a júniusban Rio de Janeiróban tartandó fenntartható fejlődésről szóló Rio+20-as konferencia előkészítéséről volt szó.


Borbély: április 5-én indul a roncsautó-program
Borbély: április 5-én indul a roncsautó-program
2012.04.02. |

Április 5-én indul a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium egyik legsikeresebb programja, a magán személyeknek szóló roncsautó-program – nyilatkozta Borbély László környezetvédelmi miniszter.


Cseke Attila az RMDSZ polgármester-jelöltje Nagyváradon
Cseke Attila az RMDSZ polgármester-jelöltje Nagyváradon

A Bihar megyei RMDSZ szombaton megtartott XXXIII. küldöttgyűlésén a szervezet megnevezte jelöltjét Nagyvárad polgármesteri tisztségére: a Szövetség döntése értelmében Cseke Attila szenátor, volt egészségügyi miniszter indul a bihari megyeszékhely polgármesteri székéért.


Szükséges az erdélyi tájházak szövetségének létrehozása
2012.04.01. |

A tájházak fontos szerepet töltenek be nemzeti identitásunk megőrzésében és továbbadásában – fogalmazott Székely István, az RMDSZ főtitkárhelyettese szombaton, március 31-én a Kriza János Néprajzi Társaság által szervezett „Az erdélyi tájházak fejlesztésének lehetőségei” című szemináriumon.


A Balánbányai RMDSZ-közgyűlés Demeter Attilának szavazott bizalmat
A Balánbányai RMDSZ-közgyűlés Demeter Attilának szavazott bizalmat
2012.03.29. | Csík terület

Közgyűlés keretében választott elnököt az RMDSZ Balánbányai Városi Szervezete március 29-én.


Borbély: Erős önkormányzatokra van szükségünk!
Borbély: Erős önkormányzatokra van szükségünk!

Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke, környezetvédelmi és erdészeti miniszter március 31-én  részt vett a Nagyszalontán megtartott megyei RMDSZ szervezet kiértékelő közgyűlésén. A rendezvényen több mint 700 képviselő jelent meg.


Borbély László részt vett a Romániai Magyar Üzleti Egyesület konferenciáján Budapesten
Borbély László részt vett a Romániai Magyar Üzleti Egyesület konferenciáján Budapesten
2012.03.30. | gazdaság

A Romániai Magyar Üzleti Egyesület által megszervezett „Üzleti lehetőségek Romániában” című konferencián tartott előadást Borbély László, környezetvédelmi és erdészeti miniszter március 30-án, Budapesten.