RMDSZ: újabb lépés a családok támogatása és a gyermekvállalás ösztönzése érdekében
2012.02.13. | RMDSZ , Szociális , család

Újabb konkrét lépést tett a Romániai Magyar Demokrata Szövetség családtámogató és gyermekvállalást ösztönző cselekvési tervének megvalósítása érdekében: szakmai munkacsoportot hozott létre, amelynek feladata az európai jó példák beazonosítása, ezek összevetése a romániai lehetőségekkel, igényekkel és realitásokkal – jelentette be ma Kovács Péter főtitkár Kolozsváron.

Markó Béla: a MOGYE-kérdés rendezése nélkül nem megyünk tovább

A kormányalakítást megelőző koalíciós tárgyalások során az RMDSZ egyértelművé tette: a további kormányzati részvételének egyik alapvető feltétele az oktatási törvény és a kisebbségi nyelvi jogok alkalmazása, valamint a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen kialakult helyzet megoldása. Enélkül nem megyünk tovább – jelentette ki Markó Béla az Erdélyi Magyar Televíziónak (ETV). A miniszterelnök-helyettes kifejtette: a MOGYE egy rossz precedenst teremthet a kisebbségi oktatási jogok be nem tartására, több vezetőjének retorikája, hangneme pedig a marosvásárhelyi márciusi események hangulatát idézi, ami teljességgel elfogadhatatlan.

Heves vita, békés eredmény. Tisztújítás Szörcsén
2012.02.12. | Kovászna

A nemrég felújított kultúrotthonban tartott a hétvégén tisztújító küldöttgyűlést az RMDSZ a Zabola községhez tartozó Szörcsén. Az eseményre szép számban összegyűlt helyiek igazolták, hogy az orbaiszéki falu lakósságát érdekli jövője és beleszólást kér annak alakításába.

Sajtóközlemény - RMDSZ Csíki Területi Szervezete
2012.02.12. | Csík terület

Az utóbbi hetekben – eddig – ismeretlenek az RMDSZ-t mocskoló matricákkal ragasztgatták tele Erdély magyarlakta településeit. Noha mindenki tagadta, hogy köze lenne az akcióhoz, a gyanú az EMNP-re terelődött. A párt vezetői égre-földre esküdöztek, hogy semmi közük a lejárató akcióhoz, sőt mi több, partnerségre készülnek az RMDSZ-szel, ám amint a mellékelt levélből kiderül, a valóság és az EMNP vezetői által elmondottak között mély szakadék tátong.

Pályázati felhívás alkotói ösztöndíj elnyerésére

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség egy évre szóló, 41 ösztöndíjat hirdet havi 700 RON értékben, harmincöt év alatti alkotóknak az irodalom, a képzőművészet és fotográfia, a zeneművészet, a színházművészet, a film és a televízió területén.

Új magyar prefektus Hunyad megye es magyar közösség szolgálatában
2012.02.11. | Hunyad

Szombaton délben beiktatták hivatalába Dezméri Istvánt, Hunyad megye új prefektusát. Az ünnepélyes eskütételen jelen volt a prefektus elődje, Dézsi Attila kormányfőtitkár, Ioan Mircea Moloț a Hunyad megyei tanács elnöke, a megye több polgármestere, közintézmények vezetői, valamint Winkler Gyula európai parlamenti képviselő, az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének elnöke.

Tavaszi kiírás LEADER csoportok számára
2012.02.10. | Pályázatok

Március elseje és április 20-a között jelentkezhetnek az új vagy a már létező, az előző kiírásban nem finanszírozott Helyi Akciócsoportok (GAL-ok) pályázataik leadására idén tavasszal, tájékoztatott Tánczos Barna vidékfejlesztési államtitkár kabinetje.

Elkezdődött a 2012-es Kolozsvári Ünnepi Könyvhét szervezése
2012.02.09. | Kultúra

Csütörtökön, február 9-én, az RMDSZ Főtitkárságának kolozsvári székházában, a 2012-es Kolozsvári Ünnepi Könyvhét idei szervezési munkálatainak kezdő mozzanataként sor került az kolozsvári magyar könyvkiadókkal való munkamegbeszélésre, melynek célja a tavalyi tapasztalatok összegzése, valamint az idei rendezvény közös kialakítása.