Borbély László megerősítette: az RMDSZ előrehozott választásokban gondolkodik

- A jelenlegi, megváltozott társadalmi-politikai helyzetben és az Alkotmánybíróság döntése után komolyan el kell gondolkodnunk azon, hogy nem lenne-e jobb előrehozott parlamenti választásokat tartani – jelentette ki Borbély László pénteken, az Erdélyi Magyar Televízió (ETV) „Többszemközt” című műsorában.

Erdély 2020 – közösen a fiatalokkal
2012.01.28. | gazdaság , Erdély 2020

A kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Közgazdasági- és Gazdálkodástudományi Karának három harmadéves diákja vesz részt egy brüsszeli tanulmányúton, annak köszönhetően, hogy megnyertek egy Winkler Gyula EP-képviselő által kezdeményezett és támogatott vetélkedőt. Az egyetemistáknak egy olyan megyei fejlesztési tervet kellett kidolgozniuk, amely összhangban van az EU 2020 stratégiával.

Az RMDSZ háromszéki szervezete iskolatáska-programot kezdeményez
2012.01.28. | Kovászna , Oktatásügyek , Szociális

Az RMDSZ háromszéki vezető testülete felkéri Kovászna Megye Tanácsát, hogy indítson el egy iskolatáska-programot, amelynek célja, hogy segítse a 2012–2013-ban iskolába induló diákok tanévkezdését.

Több pénz a székely gazdáknak
2012.01.27. | gazdaság , Mezőgazdaság

„Növelni akarjuk a sikeresen elbírált mezőgazdasági és állattenyésztési pályázatok számát. Ahogy Háromszéken számos más területen sikeresen pályázunk, úgy a gazdák számára is tudunk olyan lehetőséget teremteni, hogy hozzáférjenek olyan anyagi forrásokhoz, amelyekkel versenyképesek maradnak országos szinten” – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Abos Gábor: prioritás az Országos Környezetvédelmi Ügynökség hatékonyságának növelése
2012.01.27. | Környezetvédelem

Határozottabban kell fellépni a környezetvédelmi törvények betartása érdekében – nyilatkozta Abos Gábor, az Országos Környezetvédelmi Ügynökség elnöke, a megyei és regionális intézmények találkozóján január 26-án, Sinaian.

„Támogatni tudnám az előrehozott választások lehetőségét” - Markó Béla miniszterelnök-helyettes az ETV-ben

Elvileg támogatja az előrehozott parlamenti választások lehetőségét Markó Béla – ezt maga a miniszterelnök-helyettes jelentette ki az Erdélyi Magyar Televízió (ETV) híradójában, csütörtök este.

Kiemelt partner az egyház az ifjúság nevelésében - Táborok építésére, felújítására pályázhatnak a felekezetek
2012.01.27. | Hargita , Egyházügyek

A Hargita megyei egyházak idén ifjúsági táborok építésének, felújításának támogatására is pályázhatnak Hargita Megye Tanácsánál.

Összefogásra bíztatják a kászoni gazdákat - Hússzarvasmarha-tartásra építenének
2012.01.26. | Mezőgazdaság , Csík terület

A hússzarvasmarha-tartásban és kisvágóhíd nyitásában, vagy pedig a vágásra érett állatok összefogáson alapuló, szervezett értékesítésében látják a szakemberek a kászoni gazdák táji adottságokhoz idomuló kitörési lehetőségét – derült ki RMDSZ Csíki Területi Szervezetének Kászonújfaluban tartott gazdafórumán.