Sajtóközlemény - RMDSZ Csíki Területi Szervezete
2012.02.12. | Csík terület

Az utóbbi hetekben – eddig – ismeretlenek az RMDSZ-t mocskoló matricákkal ragasztgatták tele Erdély magyarlakta településeit. Noha mindenki tagadta, hogy köze lenne az akcióhoz, a gyanú az EMNP-re terelődött. A párt vezetői égre-földre esküdöztek, hogy semmi közük a lejárató akcióhoz, sőt mi több, partnerségre készülnek az RMDSZ-szel, ám amint a mellékelt levélből kiderül, a valóság és az EMNP vezetői által elmondottak között mély szakadék tátong.

Pályázati felhívás alkotói ösztöndíj elnyerésére

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség egy évre szóló, 41 ösztöndíjat hirdet havi 700 RON értékben, harmincöt év alatti alkotóknak az irodalom, a képzőművészet és fotográfia, a zeneművészet, a színházművészet, a film és a televízió területén.

Új magyar prefektus Hunyad megye es magyar közösség szolgálatában
2012.02.11. | Hunyad

Szombaton délben beiktatták hivatalába Dezméri Istvánt, Hunyad megye új prefektusát. Az ünnepélyes eskütételen jelen volt a prefektus elődje, Dézsi Attila kormányfőtitkár, Ioan Mircea Moloț a Hunyad megyei tanács elnöke, a megye több polgármestere, közintézmények vezetői, valamint Winkler Gyula európai parlamenti képviselő, az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének elnöke.

Tavaszi kiírás LEADER csoportok számára
2012.02.10. | Pályázatok

Március elseje és április 20-a között jelentkezhetnek az új vagy a már létező, az előző kiírásban nem finanszírozott Helyi Akciócsoportok (GAL-ok) pályázataik leadására idén tavasszal, tájékoztatott Tánczos Barna vidékfejlesztési államtitkár kabinetje.

Elkezdődött a 2012-es Kolozsvári Ünnepi Könyvhét szervezése
2012.02.09. | Kultúra

Csütörtökön, február 9-én, az RMDSZ Főtitkárságának kolozsvári székházában, a 2012-es Kolozsvári Ünnepi Könyvhét idei szervezési munkálatainak kezdő mozzanataként sor került az kolozsvári magyar könyvkiadókkal való munkamegbeszélésre, melynek célja a tavalyi tapasztalatok összegzése, valamint az idei rendezvény közös kialakítása.

Antal Árpád és Tamás Sándor közleménye az Erdélyi Képzőművészeti Múzeum megalapításával kapcsolatosan
2012.02.10. | Kultúra

Üdvözöljük a Székely Nemzeti Múzeum azon kezdeményezését, mely során az intézmény egy Erdélyi Képzőművészeti Múzeum megalapítását tűzte ki célul. Nagyon fontosnak tartjuk az erdélyi  magyar kultúra és a magyar művészet támogatását, az erdélyi alkotóműhelyek felkarolását.

Kormányprogramba foglaltuk a kisebbségvédelem európai dimenziójának támogatását
2012.02.10. | RMDSZ , Kisebbségvédelem , Kormány

Az RMDSZ az elmúlt időszakban több ízben is kifejtette szándékát arra vonatkozóan, hogy az Európai Unió minden eszközét fel kell használnuk közösségi jogaink védelmében és azok európai szintű megerősítése érdekében.

Üdvözli az új román kormány beiktatását a Néppárt elnöke
2012.02.10. | Európai Néppárt

“Meggyőződésem, hogy a Mihai Răzvan Ungureanu vezette kabinet rövid időn belül elnyeri az ország lakosságának a bizalmát, ugyanakkor Románia az elkövetkezőkben is teljesíteni fogja nemzetközi kötelezettségeit” – nyilatkozta Wilfried Martens, az Európai Néppárt elnöke azt követően, hogy a parlament bizalmat szavazott a Néppárt két tagszervezete, a Demokrata Liberális Párt és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség által alkotott új kormánynak.