Maros megye: tavaly 699 család pályázott Zöld Házra

Jelenleg 194 pályázatot hagyott jóvá a Környezetvédelmi Alap

Frunda György az Európa Tanács Jogi és emberjogi bizottságának első alelnöke
2012.01.24. | Európa Tanács

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének január 23-27 közt Strasbourgban zajló téli ülésszakának keretében kedden, január 24-én  Frunda György szenátort  választották 5 jelölt közül a Jogi és emberjogi bizottság első alelnökévé.

Több európai támogatást az új tagállamok KKV-inak

A kis- és középvállalkozókat érintő bürokrácia csökkentése, a finanszírozáshoz való hozzáférés megkönnyítése, az európai intézmények lényeges információinak elérése, új, a KKV-kat támogató szolgáltatások, amely révén az EU-n kívüli piacokra is betörhetnek – többek között ezeket a témákat vitatták meg kedden az Európai Parlamentben megtartott kerekasztal megbeszélésen.

Erdély 2020, a szülőföld EU-forrásokra alapozott fejlesztési terve

Az erdélyi magyar emberek jóléte, biztonsága, gyarapodása, Erdély fenntartható fejlődése, az Európai Unióhoz való felzárkózás prioritást jelent az RMDSZ számára. Az Európai Unióval szinergiában akarunk fejlődni, az elzárkózást elutasítjuk, képesek vagyunk a hullámot meglovagolni.

Az RMDSZ szorgalmazására idén mégsem kell szennyezési adót fizetni a 2007 előtt bejegyzett autók után
2012.01.23. | Környezetvédelem

Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter szorgalmazására január 23-án a kormánykoalíció a 2007. január elseje előtt vásárolt gépkocsik után fizetendő szennyezési adó halasztásáról döntött.

Szabadelvű vitaestek - Dr. Egyed Péter előadása a romániai magyar értelmiségről
2012.01.23. | RMDSZ , Arad

Romániai magyar értelmiség - múlt, jelen, jövő címmel Aradon tart előadást Dr. Egyed Péter, író, filozófus, egyetemi tanár, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem professzora, január 26.-án, csütörtökön, 17 órai kezdettel az RMDSZ aradi székházának nagytermében (Episcopiei utca, 32. szám).

A magyar kultúra nemzetünk támpontja - Kelemen Hunor a Magyar Kultúra Napján
2012.01.23. | Kultúra , Nagyvárad

A nemzet támpontjának, eligazítójának nevezte az egyetemes magyar kultúrát Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, kulturális és örökségvédelmi miniszter, aki Nagyváradon, a Szigligeti Színházban tartott ünnepi gálaműsoron és díjátadáson vett részt a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

Több pénzből gazdálkodhatunk idén - Elfogadták Hargita megye költségvetését a megyei tanács soros ülésén
2012.01.22. | Hargita , gazdaság

Mintegy tíz százalékkal nagyobb 2012-ben Hargita megye költségvetése az előző évihez képest.