Az RMDSZ az elmúlt években több mint 30 milliárd régi lejjel támogatta az anyanyelvű oktatást saját költségvetéséből

A magyar iskola nem kerül többe, de ha valamiért mégis igen, tudni kell, hogy a rászorulóknak számos támogatási lehetőség áll rendelkezésére – jelentette ki Magyari Tivadar, az RMDSZ oktatási kérdésekért felelős főtitkárhelyettese ma Kolozsváron a Szövetség Főtitkárságának ülését követően.

Hargita Megye Tanácsa uniós szinten képviseli a székelyföldi gazdák érdekeit
2012.02.06. | Hargita , Mezőgazdaság

Hargita Megye Tanácsa két szakember révén részt vesz az Európai Régiók Közgyűlésének keretében működő mezőgazdasági és vidékfejlesztési munkacsoport tevékenységében, amely javaslatokat tesz az Európai Unió Közös Agrárpolitikájára.

Kelemen Hunor szövetségi elnök: a technokrata kormányfőt nem tartjuk jó megoldásnak
2012.02.06. | Aktuálpolitika

Kelemen Hunor szövetségi elnök Emil Boc kormányfő lemondása után elmondta, a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek az az álláspontja, hogy az ekképpen kialakult politikai helyzetre nem jelent megoldást egy technokrata kormányfő.

Hétvégi Hargita megyei hírek

Fűtenek a székelyderzsi unitárius vártemplomban

Kárpát Kupa: Sepsiszentgyörgy győzött
2012.02.05. | Sepsiszentgyörgy , sport

A sepsiszentgyörgyi csapat győzelmével ért véget a Kárpát Kupa: az 1996-ban alapított női kézilabda megmérettetést először tartották Háromszéken. Február 4-5 között a Szabó Kati Sportcsarnokban felvidéki, kárpátaljai, magyarországi és erdélyi csapatok küzdöttek a kupáért.

A moldvai magyar oktatás a magyarországi politikai játszmák áldozatává vált
2012.02.05. | Oktatásügyek , Csángók

- A moldvai csángó magyar oktatás a magyarországi politikai játszmák áldozatává vált, és ennek eredményeként a romániai magyarság számára egy rendkívül érzékeny és fontos terület, az anyanyelvű oktatás szenved kárt – jelentette ki Magyari Tivadar, az RMDSZ oktatásért felelős főtitkár-helyettese pénteken, az Erdélyi Magyar Televízió (ETV) “Többszemközt” című vitaműsorában.

Előrehozott választásokról csak széleskörű konzultáció után lehet beszélni

Kelemen Hunor szövetségi elnök az Alkotmánybíróság részletes indoklását követően elmondta, a hétfői, koalíciós ülésen beszélik meg, milyen döntéseket kell meghozni.

Szolidaritást szorgalmaz az RMDSZ az állampolgári kezdeményezés sikere érdekében

Egy szolidáris polgári kezdeményezéssel lehetőségünk van arra, hogy felhívjuk az Európai Unió figyelmét az őshonos nemzeti kisebbségekre, a felaprózott törekvések viszont a kisebbségi közösségekben és az európai közvéleményben is zavart keltenek - hangsúlyozta az RMDSZ nevében a Kárpát-medencei Magyar Autonómia Tanács pénteki, budapesti ülésén Winkler Gyula.