„A bizalom kötelék, amely megerősíti a közösséget” – Kelemen Hunor szövetségi elnök egyházi vezetőkkel találkozott
2011.12.16. | Kultúra

Tamás Sándor, Kovászna megye Tanácsának elnöke kezdeményezésére került sor december 16-án, pénteken, Sepsiszentgyörgyön a háromszéki egyházi vezetők és az RMDSZ vezető tisztségviselői közötti találkozóra.

Biomassza fűtési rendszert helyeztek üzembe Sepsiszentgyörgyön

A Green Energy Egyesület szervezésében pénteken, december 16-án 14 órától az első konténeres biomassza fűtésrendszer háromszéki üzembe helyezésére került sor Sepsiszentgyörgyön.

Több mint 4 millió lej víz és csatornahálózatra
2011.12.17. | Kovászna , Infrastuktúra

Rendhagyó történelemóra Csíkszeredában - Régészeti ásatásokról hallhattak előadást diákok a megyeházán
2011.12.16. | Ifjúság , Oktatásügyek

Hargita Megye Tanácsa és a Műemlékvédelmi Közszolgálata szervezésében idén már második alkalommal vehettek részt az érdeklődő diákok, tanáraik kíséretében, a Rendhagyó történelemórán. A csíkszeredai megyeházán december 16-án régészek nyolc lelőhely ásatási eredményeit mutatták be. Ennek előtte Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke köszöntötte az érdeklődőket, és elmondta, mennyire fontosnak tartja kulturális örökségünk megőrzését, megbecsülését.

Hat új mentőautó Háromszéknek

Ritli László egészségügyi miniszter, Mihai Capră, a Közigazgatási és Belügyminisztérium államtitkára, Cseke Attila, volt egészségügyi miniszter jelenlétében adták át tegnap a megyeszékhely központjában, a Kovászna Megyei Sürgősségi Felügyelőségnek, illetve annak vezetőjének György Alfons, parancsnoknak azt a három különleges mentőautót, amelyek a működését hamarosan megkezdő, megyei rohammentő szolgálat munkáját segítik majd.

A Képviselőház jóváhagyta a regisztrációs adó 25% százalékkal való csökkentését

2011. december 15-én a Képviselőház jóváhagyta a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium azon törvénytervezetét, mely értelmében a jelenlegi regisztrációs adó értéke 25% százalékkal csökken. A jogszabály a Hivatalos Közlönyben való megjelenése után lép életbe.

Iskolások karácsonyi ünnepe a felsővárosi református templomban
2011.12.15. | Kolozs , Communitas , Ünnep

Akárcsak az elmúlt években, az idén is sor került  az Octavian Goga Általános Iskola magyar tagozatos diákjainak karácsonyi  ünnepségére, amelynek a felsővárosi református templom adott otthont.  A Communitas Alapítvány, a megyei, illetve a belmonostori RMDSZ jóvoltából ajándékcsomagot vehettek át a gyerekek.

Küldöttgyűlést tartottak Maroshévízen
2011.12.15. | Gyergyó terület

2011. december 15-én küldöttgyűlést tartottak Maroshévízen. Napirenden szerepelt többek között az alapszabályzat módosított változatának bemutatása, az elnök beszámolója és a választmány bővítése.