Borbély Károly üdvözölte a Neptun telepi mélytengeri fúrások elkezdését
2012.01.18. | gazdaság

Tegnap, január 17-én Borbély Károly államtitkár részt vett az Exxon Mobile és OMV Petrom által szervezett rendezvényen, melyet az általuk felállított mélytengeri szonda működésének megkezdése alkalmából szerveztek.

A Mátyás szobor megrongálása gyáva vandalizmus
2012.01.17. | RMDSZ

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség határozottan elítéli a január 17-én, kedden este történt vandál tetteket, amelyeknek célpontja ezúttal az erdélyi magyarok jelképe, Kolozsvár szimbóluma, a Mátyás király szobor volt.

Kormányprojekt az egyszerűbb ügyintézésért
2012.01.17. | gazdaság , Kormány

A vállalkozókra háruló adminisztratív terhek csökkentése a célja annak a projektnek, amelyet ma indított útjára Románia Kormányának Főtitkársága, Dézsi Attila miniszter jelenlétében.

Új egészségügyi törvénytervezet
2012.01.17. | Egészségügy

Markó Béla minszterelnök-helyettes fogadta az új indiai nagykövetet
2012.01.17. | Külkapcsolatok

Markó Béla miniszterelnök-helyettes 2012. január 17-én hivatalában bemutatkozó látogatáson fogadta Manimekalai Murugesant, India nagykövetasszonyát.

Minden magyar gyermek számít - indul az RMDSZ beiskolázási tájékoztató kampánya
2012.01.17. | RMDSZ , Oktatásügyek

A romániai magyar nemzetközösség hosszú távú megmaradásának egyik legfontosabb eszköze az anyanyelvű oktatás - nyilatkozta január 17-én Kovács Péter, az RMDSZ Főtitkárságának ülését követően. A főtitkár hozzátette: a Romániai Magyar Demokrata Szövetség “Minden magyar gyermek számít” szlogennel egy tájékoztatási kampányt indít, amelyben arra biztatja a magyar vagy etnikai szempontból vegyes családokat, hogy írassák magyar osztályba gyerekeiket.

Kelemen Kálmán a Centrista Demokrata Internacionálé rendezvényén
2012.01.17. | Külkapcsolatok

Január 26-27. között Bejrútban kerül sor a Centrista Demokrata Internacionálé (volt Kereszténydemokrata Internacionálé) konferenciájára. A kétnapos eseményen részt vesz Kelemen Kálmán, az RMDSZ Kereszténydemokrata Platformjának elnöke is.

Román nyelv és irodalom tankönyv a magyar III. osztályok számára

Az Országos Tankönyvkiadó gondozásában megjelent a Román nyelv és irodalom a magyar III. osztályok számára című tankönyv.