Borbély: Marosvásárhelynek újabb zöld övezete lesz

Borbély László környezetvédelmi miniszter március 16-án Marosvásárhelyen aláírta az Azomureș vegyipari kombinát zagytározójának megtisztításról szóló szerződést.

Tőkés László félretájékoztat
2012.03.16. | Európai Néppárt

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség visszautasítja és cáfolja Tőkés László független európai parlamenti képviselő vádaskodásait a Szövetség vezető politikusaival szemben. Mai sajtótájékoztatóján Tőkés László ugyanis arról számolt be az újságíróknak, hogy az RMDSZ levélben kérte az Európai Néppárt vezetőségét, zárják őt ki az európai politikai család frakciójából.

Együtt maradásunkat ünnepeljük – Március 15- Brassóban
2012.03.15. | Brassó , Megemlékezés

„164 évvel a magyar szabadságharc után ünnepeljük azt, hogy a magyar nemzetközösség részeként együtt vagyunk itthon, Brassóban. A mi szabadságunk ma abban is áll, hogy eldöntjük: együtt megyünk tovább ezen az úton. Ehhez legyen erőnk, bölcsességünk és kitartásunk” – mondta Kovács Attila megyei elnök az RMDSZ Brassó megyei szervezetének ünnepi gálaműsorán a Drámai Színházban.

Március 15-e Nagyenyeden
2012.03.15. | Fehér megye , Megemlékezés

Nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégiumban tartotta központi március 15-i ünnepségét a Fehér megyei RMDSZ. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére szervezett eseményen jelen volt Székely István, az RMDSZ főtitkárhelyettese, Kováts Krisztián, az RMDSZ Fehér megyei elnöke, Szőcs Ildikó, a Bethlen Gábor Kollégium igazgatója, Sorin Bumb, a Megyei Tanács alelnöke, valamint Mihai Josan, Nagyenyed polgármestere.

Március 15. Gyergyóban

„Egyszerre igyekszünk megtartani és visszaszerezni” - Székelykeresztúron is megünnepelték március 15-ét

Székely kaput avattak Székelykeresztúron, a Gyárfás-kúriánál a március 15-i megemlékezés alkalmával, majd megkoszorúzták a Petőfi-szobrot.

Borbély: április 3-án indul a roncsautó-program
2012.03.15. | Környezetvédelem

Idén április 3-án indul a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium egyik legsikeresebb programja, a magán személyeknek szóló roncsautó-program – nyilatkozta Borbély László környezetvédelmi miniszter.

Március 15-e a Zsil-völgyében
2012.03.15. | Hunyad , Megemlékezés

Közel kétszázan gyűltek össze Lupényban március 15-én a református templomban tartott ökumenikus istentiszteleten. Dézsi Attila kormányfőtitkár ünnepi beszédében emlékeztetett, az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc lángja nem aludt ki az erdélyi magyarok szívében.

Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredában ünnepelt Moldován József
2012.03.15. | Ünnep

Csíkszeredában kezdte a március 15-i ünneplést Moldován József távközlési államtitkár, aki délelőtt a székely zászló ünnepélyes felvonásán vett részt. A kék-arany lobogót, mely Hargita megye hivatalos zászlaja is egyben, harmadik alkalommal húzták fel március idusán a megyeházán.

Március 15 minden magyar ünnepe!
2012.03.15. | Ünnep , Szatmár

Kelemen Hunor szövetségi elnök március 15-én Szatmárnémetiben vett részt az RMDSZ megyei és városi szervezetei által rendezett ünnepi eseményen. Az István-téri Petőfi szobornál összegyűlt több mint ezer ünneplő előtt Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke ünnepi beszédében az erdélyi magyarság szabadságát, törvény előtti egyenlőségét hangsúlyozta.