Markó Béla: én az egység parancsában hiszek
2011.12.17. | SZKT

- Én nem hiszek a választás szabadságában, én az egység parancsában hiszek, és nekünk minden alapunk megvan, hogy ezt így érvényesítsük, minden erőnk és feltételünk megvan, hogy így állítsuk magunk mellé az egész erdélyi magyarságot – jelentette ki Markó Béla az SZKT-n.

Az SZKT keretében adták át az RMDSZ idei Ezüstfenyő Díjait
2011.12.17. | Ünnep , Ezüstfenyő

A 2002-ben létrehozott díjat immár tíz éve olyan személyeknek adományozzák, akik kiemelkedő munkát végeztek a magyarság szülőföldön való megmaradásáért és az RMDSZ programjának megvalósításáért. A RMDSZ elnöke ugyanakkor Téglás Gábor díjat adott át Markó Béla miniszterelnök-helyettesnek, Takács Csaba volt ügyvezető elnöknek és Varga Károlynak a dévai magyar szórványoktatás megteremtése érdekében végzett áldozatos eredményes munkájukért.

Sepsiszentgyörgyön ülésezett a Szövetségi Képviselők Tanácsa

December 17-én, szombaton, Sepsiszentgyörgyön ülésezett a Szövetségi Képviselők Tanácsa, amelyen elfogadták a Szövetség szórvány cselekvési tervét, valamint az RMDSZ családpolitikájának gyakorlatba ültetését célzó cselekvési tervet.

Székelyföld is erősebb, ha a szórvány erőre kap
2011.12.17. | Szórvány , Aktuálpolitika

Szimbolikus helyszín Sepsiszentgyörgy, hiszen az itteni vezetők felismerték, hogy Székelyföld is erősebb lesz, ha a szórvány megerősödik, ma pedig olyan dokumentumokat fogad el az SZKT, amely a szórvány számára fontos – kezdte felszólalást szombaton az SZKT-én Winkler Gyula, aki a Szórvány frakció nevében beszélt.

Elfogadta a Szövetség szórvány cselekvési tervét, valamint a RMDSZ családpolitikájának gyakorlatba ültetésére készült cselekvési tervét a Szövetségi Képviselők Tanácsa