Főoldal > Hírek
Áttörés az egyházi ingatlanok visszaszolgáltatási folyamatában
Áttörés az egyházi ingatlanok visszaszolgáltatási folyamatában
2012.03.08. | Egyházügyek

Közel egyéves szünet után, az RMDSZ és Markó Attila államtitkár sorozatos közbenjárására tegnap, március 7-én, ismét összeült az egyházi ingatlanok visszaszolgáltatásáért felelős országos bizottság. Az ülés napirendjén számos olyan ingatlanra vonatkozó döntés szerepelt, amelyek közül némelyik évek óta halasztódott.


Nőnapi premier: Nők a Nőkért Gyergyóalfaluban
Nőnapi premier: Nők a Nőkért Gyergyóalfaluban
2012.03.08. | Gyergyó terület

„A nők azzal tesznek a legnagyobb jót a környezetüknek, ha lelki embert nevelnek a fiaikból” – összegezte előadását Bartos Károly gyergyószentmiklósi plébános közel háromszáz hölgy előtt Gyergyóalfaluban, a Nők a Nőkért Szövetség hagyományteremtő nőnapi rendezvényén.


Nagyvárad Románia Zöld Fővárosa
2012.03.07. | Környezetvédelem , Nagyvárad

A Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium valamint a Tuborg cég Zöld Ernyő társadalmi felelősségvállalási kampányának zsűrije 2001-re Nagyváradnak ítélte oda a Zöld Főváros címet.


Két magyar a diplomáciai testületben
2012.03.07. | Külkapcsolatok

A parlament két házának külügyi bizottsága a külügyminisztérium javaslatára tegnap, március 6-án jóváhagyta Pataki Júlia kenyai nagykövetté való kinevezését.


Újabb szakember az RMDSZ frakciójában Kovászna megyében
Újabb szakember az RMDSZ frakciójában Kovászna megyében
2012.03.07. | Kovászna , Egészségügy

Napirend előtti felszólásában közölte szerdán, március 7-én, Kovászna Megye Tanácsának rendkívüli ülésén Nagy András, a Magyar Polgári Párt háromszéki ügyvezető elnöke, a megyei közgyűlés MPP-frakciójának tagja, hogy azonnali hatállyal kilép a polgári alakulat közgyűlési csoportjából, és az RMDSZ-frakción belül kíván tevékenykedni a továbbiakban.


Több pénz juthat a Hargita megyei műemlékek felújítási munkálataira - Csíkszeredában tájékoztatott a kulturális minisztérium tanácsosa
Több pénz juthat a Hargita megyei műemlékek felújítási munkálataira - Csíkszeredában tájékoztatott a kulturális minisztérium tanácsosa
2012.03.06. | Hargita , Kultúra , Műemlékvédelem

Hegedűs Csilla, a Kulturális és Örökségvédelmi Minisztérium tanácsosa március 6-án Csíkszeredában munkamegbeszélést tartott az országos műemlék-helyreállítási programról, illetve a gyorsbeavatkozási alapról, a tárca által az idei évben támogatásra javasolt Hargita megyei műemlékekkel kapcsolatban.


Bizottsági nem az egyenruhára
2012.03.06. | Szenátus , Oktatásügyek

A szenátus oktatási bizottsága negatívan véleményezte az egyenruha kötelezését az oktatási intézményekben. A határozatról március 6-án, kedden döntött a szakbizottság.


Brassói oktatási tanácskozás lelkészekkel
2012.03.06. | Brassó , Oktatásügyek

A magyar oktatásról tanácskoztak a múlt héten az Áprily Lajos Főgimnázium dísztermében az RMDSZ Brassó megyei szervezetének képviselői és a Brassó megyei egyházi elöljárók.


Beszélgető Estek az RMDSZ Szatmár megyei székházaiban
2012.03.09. | Szatmár

A szatmári és a nagykárolyi székházaiban szervez Beszélgető Esteket a megyei RMDSZ. A március második felében sorra kerülő estek tematikája ezúttal a sürgősségi betegellátás.


Bölcsességre van szükség – Ülésezett a Brassó megyei MKT
2012.03.06. | Brassó

Az önkormányzati választások ütemtervéről, az összefogás fontosságáról és a következő időszak teendőiről beszéltek az RMDSZ megyei képviselői a Megyei Küldöttek Tanácsának múlt heti ülésén.