Főoldal > Hírek
Címerek, pecsétek, zászlók - Bemutatták a Jelképek a Székelyföldön című kiadványt Csíkszeredában
Címerek, pecsétek, zászlók - Bemutatták a Jelképek a Székelyföldön című kiadványt Csíkszeredában
2012.03.06. | Székelyföld

A csíkszeredai megyeházán mutatták be március 6-án a Jelképek a Székelyföldön című tanulmánykötetet. A Hargita és Kovászna megye tanácsának támogatásával létrejött kiadvány sajtótájékoztatóval egybekötött bemutatóján részt vettek a kötet szerzői: Pál-Antal Sándor, Bicsok Zoltán, Szekeres Attila István, Zepeczaner Jenő és Mihály János – utóbbi egyben a mű szerkesztője is – valamint Borboly Csaba, Hargita megyei és Tamás Sándor, Kovászna megyei tanácselnök.


Jóváhagyták a Környezetvédelmi Alap 2012-es költségvetését - Környezetvédelemmel kapcsolatos tervekre idén 2,3 milliárd lej áll a rendelkezésünkre
2012.03.06. | Környezetvédelem

A Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium szorgalmazására a kormány jóváhagyta a Környezetvédelmi Alap 2012-es költségvetését. Idén környezetvédelemmel kapcsolatos programokra több mint 2,3 milliárd lej áll a rendelkezésünkre – nyilatkozta Borbély László miniszter március 6-án, a kormányülést követően.


Meghirdette 2012. évi könyvkiadási pályázatait az RMDSZ
Meghirdette 2012. évi könyvkiadási pályázatait az RMDSZ
2012.03.06. | Kultúra , Communitas

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2012. évi alapjából. A Szövetség a pályázat lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.


Márton Árpád képviselő felszólalása

Márton Árpád keddi, napirend előtti képviselőházi felszólásában Bod Péter születésének 300 éves évfordulójáról emlékezett meg.


Holnap döntenek a koalíciós pártok a MOGYE-ra vonatkozó kormányhatározatról

A kormánypártok holnap döntenek a MOGYE magyar tagozatának létrehozására vonatkozó kormányhatározat ügyében – jelentette ki hétfőn Markó Béla miniszterelnök-helyettes az Erdélyi Magyar Televíziónak (ETV).


Gyakornoki táborba utaznak a sikeresen pályázó fiatalok
Gyakornoki táborba utaznak a sikeresen pályázó fiatalok
2012.03.05. | Ifjúság , Pályázatok

Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő a 2013-as évre vonatkozóan is meghirdette gyakornoki programját, a korábbi évektől eltérően idén egy Gyakornoki táborba is elutazhatnak a jelentkező fiatalok.  Az érdeklődők 2012. április 15-ig küldhetik el pályázati csomagjukat.


RMDSZ: cél a magyar kulturális örökség megőrzése
2012.03.05. | Kovászna , Kultúra

A Kulturális és Örökségvédelmi Minisztérium által a háromszéki illetve a csíki műemlékek restaurálására szánt pénzalapok felhasználásáról tárgyal Sepsiszentgyörgyön és Csíkszeredában Hegedüs Csilla főtitkárhelyettes, miniszteri tanácsos.


Polgármester és önkormányzati képviselő jelöltállítás a Csík területi RMDSZ községi szervezeteinél, illetve Balánbányán és Tusnádfürdőn
2012.03.04. | Csík terület

2012. február 25-én az RMDSZ Szövetségi Küldöttek Tanácsa (SZKT) elfogadott egy határozatot a 2012-es helyhatósági választások előkészítéséről. Ennek értelmében 2012. március 16. – április 15. között önkormányzati jelöltállításra kerül sor a Csík térségi RMDSZ szervezetekben.


Incze László nevét viseli a kézdivásárhelyi múzeum
Incze László nevét viseli a kézdivásárhelyi múzeum
2012.03.04. | Kultúra , Kézdivásárhely

Könyvbemutatóval, portréfilmmel, szoboravatóval ünnepelték Kézdivásárhelyen a múzeum alapításának 40. évét. A tavaly indult civil kezdeményezést, Kovászna Megye Tanácsa és a kézdivásárhelyi önkormányzat is támogatta, hogy az intézmény felvegye alapítója és hajdani igazgatója, Incze László nevét.


Sportvasárnap Kútfőben, Moldován József államtitkárral
Sportvasárnap Kútfőben, Moldován József államtitkárral
2012.03.04. | Gyergyó terület , sport

A tekerőpataki sportegyesület által szervezett rendezvényen vett részt Kútfőben Moldován József államtitkár március 4-én, vasárnap.