Borbély László és Gilad Erdan környezetvédelmi miniszterek közös szándéknyilatkozatot írtak alá

Erős Magyarországra van szükség – Kelemen Hunor szövetségi elnök felszólalása a Magyar Állandó Értekezlet plenáris ülésén

„A Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek, az erdélyi és a Kárpát-medencei magyaroknak az a közös érdekük, hogy Magyarország erős és hiteles legyen a régióban, tekintélye legyen Európában, mert akkor tudja segíteni a Kárpát-medencei magyarok érdekérvényesítését” – jelentette ki Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a Magyar Állandó Értekezlet mai, plenáris ülésén, Budapesten.

Az RMDSZ kormányzati szinten is fellép a nyárádszeredai per ügyében
2011.11.22. | Maros

- Az RMDSZ vezetői felkérték Emil Boc kormányfőt, utasítsa Marius Pascan Maros megyei prefektust, hogy vonja vissza a nyárádszeredai önkormányzati képviselők ellen indított perét – jelentette be Kelemen Hunor. Az RMDSZ elnöke az Erdélyi Magyar Televízió „Metszet” című közéleti elemző műsorának adott interjújában kifejtette: ezzel az ok és indok nélküli lépéssel a prefektus túllépte a hatáskörét. - Az RMDSZ emellett minden jogi segítséget és asszisztenciát megad a nyárádszeredai önkormányzati képviselőknek – mondta a szövetségi elnök.

Regionális szóvivőnek nevezte ki Borbély Lászlót az ENSZ Románia fejlesztéséért felelős programja
2011.11.22. | Környezetvédelem , ENSZ

A fenntartható fejlődés több mint egy elvont fogalom, ahhoz, hogy a stratégiákban előirányzott intézkedések konkretizálódjanak, elsődleges fontosságú a politikai, az akadémiai és a nem kormányzati szférák összehangolt együttműködése. A közeljövőben olyan adminisztratív intézkedések meghozatalára kell koncentrálnunk, amelyek segítenék az akadémiai szférában felhalmozott információk gyors átadását a központi adminisztrációnak – nyilatkozta Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter november 22-én egy, a fenntartható fejlesztésről és a zöld befektetések támogatásáról szóló konferencián, Bukarestben.

Borbély Károly a Franklin Templeton képviselőivel találkozott
2011.11.22. | gazdaság

2011. november 22-én, Borbély Károly államtitkár a Franklin Templeton Investments ügyvezető elnökével, Mark Mobius-sal és Grzegogz Konieczny, a romániai fiók portfólió menedzserével találkozott. A találkozón szóba került többek között a jelenlegi folyamatban lévő műveletek, valamint a jövőbeni stratégia témája.

Módosulhat a napszámos törvény két cikkelye
2011.11.22. | Szenátus , Szociális

A szenátus plénuma hétfőn, november 21-én elfogadta a napszámos törvény két cikkelyének módosítását.

Orvosi rendelőket az iskolákba
0000.00.00. | Szenátus , Ifjúság , Egészségügy

Van magyar jövő Erdélyben – a népszámlálási adatokról tartottak sajtótájékoztatót az RMDSZ Főtitkárságán
2011.11.21. | Népszámlálás

A 2011. évi népszámlálás részeredményei alapján megállapítható, hogy igenis van magyar jövő Erdélyben – jelentette ki Kovács Péter ma, november 21-én, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Főtitkárságán tartott sajtóértekezleten.