Winkler Gyula: május 26. a közösség erejéről szól

„Vannak olyan dolgok amelyekben, a Bánságban, Dél-Erdélyben és Székelyföldön hasonlítunk, például abban, hogy sohasem dőlhetünk hátra, és mindazonáltal, hogy a közösség támogatja a célkitűzéseinket, a szavazatokat egyenként kell beszerezni. Annál inkább most, amikor a kampány utolsó napjaiban vagyunk, arra van szükség, hogy mindenki, a helyi véleményformálók, egyházi vezetők, politikusok, magánszemélyek egyaránt vegyék ki a részüket a mozgósításból. Ez a választás nem Winkler Gyuláról, Vincze Lorántról vagy Hegedüs Csilláról, hanem a közösség erejéről szól, hiszen ha május 26-án nem sikerül jól teljesíteni, akkor át fognak nézni a fejünk felett a következő önkormányzati és parlamenti választásokon” – mondta Winkler Gyula, aki a Hunyad Megyei Küldöttgyűlés és a Magyar Állandó Konferencia együttes ülésén vett részt hétfőn, a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum aulájában. A rendezvényen Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, Széll Lőrincz, a Hunyad megyei MKT elnöke és Máté Márta főtanfelügyelő-helyettes, EP-képviselőjelölt is részt vett, illetve egyházi méltóságok és oktatási intézmények képviselői is jelen voltak.

Politikai szimpátiától függetlenül minden magyar embernek össze kell fognia május 26-án

Maros megyei településeken kampányolt Oltean Csongor, az RMDSZ EP-képviselőjelöltje, aki a Magyar Polgári Párt szimpatizánsait is meggyőzte arról, hogy május 26-án össze kell fogni és el kell menni szavazni.

Hegedüs Csilla: vasárnap erőt és egységet kell felmutatnunk, magyar közösségünk jövője múlik ezen

„Vasárnap mindenféle sértődést félre kell tennünk, és fel kell mutatnunk, hogy erős közösség vagyunk, akinek ott a helye az Európai Unióban! Ha ezt a próbatételt most elbukjuk, akkor legalább öt évig nem lesz beleszólásunk mindazokba a dolgokba, amelyek minket, az erdélyi magyar közösséget érintik!” – mondta el Hegedüs Csilla a Désen szervezett lakossági fórumon, amelyen Csoma Botond képviselővel, Vákár Istvánnal, a Kolozs Megyei Tanács alelnökével és Kovrig Annamáriával, a Dési RMDSZ elnökével együtt vett részt.

RMDSZ: ősztől 8 szórványmegyében és Bukarestben indítunk afterschool-programot
2019.05.20. | Oktatásügyek

Az anyanyelvű oktatás vonzerejét növeljük azzal a programmal, amely délutáni foglalkozással – úgynevezett afterschool-programmal – egészíti ki az iskolai tanítást a szórványban és Bukarestben. Ebben mintegy 1800 magyar elemi osztályos és 70 pedagógus vesz részt ősztől.

Kelemen Hunor: Winkler Gyula személyében erős, megbízható EP-képviselőjelöltje van Hunyad megyének

Eredményes munkát végzett az elmúlt esztendőkben, ezért magyaroknak és románoknak egyaránt jó döntés Winkler Gyulát támogatni a vasárnapi választáson itt, Hunyad megyében – hangsúlyozta Kelemen Hunor Déván, ahol közös sajtótájékoztatót tartott az RMDSZ európai parlamenti listavezetőjével. A szövetségi elnök kifejtette: erős mozgósításra lesz szükség most vasárnap, ezért a Hunyad megyei magyar embereket arra kérik, hogy vasárnap az RMDSZ-re, a referendumon pedig két igennel szavazzanak.

Május 26-án meg kell akadályoznunk a magyarság meggyengítésére irányuló törekvéseket
2019.05.20. |

Az emberek tudják, hogy a május 26-ai EP-választáson mennyi vesztenivalójuk van, figyelnünk kell a provokációkra és bíznunk kell józan paraszti eszünkben, hogy megakadályozzuk az erdélyi magyarság meggyengítésére irányuló törekvéseket, és hogy ne adjuk át a terepet a Brüsszelbe készülő magyargyűlölő román politikusoknak – fogalmazta meg hétfői, sepsiszentgyörgyi kampánykiértékelő sajtótájékoztatóján Tamás Sándor, Antal Árpád és Vincze Loránt.

Büszkeségeink a 9. Bölcs Diákok országos szintű vetélkedő győztesei
2019.05.20. | Oktatásügyek

A Communitas Alapítvány által szervezett Bölcs Diákok országos szintű vetélkedő idei versenyében 89 csapat mérte össze tudását, képességét, ügyességét és kreativitását.  A vetélkedőn első helyet szerzett a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Elméleti Líceum QuizQuartett csapata, aki a legkiválóbb teljesítményt nyújtotta. Második helyezést érte el a nyárádszeredai Bocskai István Elméleti Líceum Kerék kötők csapata, a harmadik helyen a Nagykárolyi Elméleti Líceum Minerva gyermekei csapata végzett, valamint dicséretben részesült a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium Griffendél csapata.

Hegedüs Csilla: Fogjunk össze, ne hagyjuk, hogy a román nacionalista pártok győzzenek május 26-án!

„Mi azt akarjuk, hogy egyenlő jogaink legyenek Európában, legyen kisebbségvédelmi törvény, ami megvéd bennünket a román állam túlkapásaitól, és minél több uniós pénzt tudjunk Erdélybe hozni, hogy közösségünk fejlődjön, fiataljaink itthon maradjanak. Ezt csak közösen tudjuk elérni! Ez a választás számunkra nemzeti ügy, amely meghatározza jövőnket. Ezért kell az RMDSZ-re szavazni jövő vasárnap!” – mondta el Hegedüs Csilla a Bánffyhunyadi napokon, ahova Buzás-Fekete Mária alpolgármester meghívására érkezett.