Hegedüs Csilla: Fogjunk össze, ne hagyjuk, hogy a román nacionalista pártok győzzenek május 26-án!

„Mi azt akarjuk, hogy egyenlő jogaink legyenek Európában, legyen kisebbségvédelmi törvény, ami megvéd bennünket a román állam túlkapásaitól, és minél több uniós pénzt tudjunk Erdélybe hozni, hogy közösségünk fejlődjön, fiataljaink itthon maradjanak. Ezt csak közösen tudjuk elérni! Ez a választás számunkra nemzeti ügy, amely meghatározza jövőnket. Ezért kell az RMDSZ-re szavazni jövő vasárnap!” – mondta el Hegedüs Csilla a Bánffyhunyadi napokon, ahova Buzás-Fekete Mária alpolgármester meghívására érkezett.

Vincze Loránt: rendkívül fontos közösségünk életében sikerre vinni a jövő vasárnapi próbatételt

Színvonalas, tartalmas és hasznos volt a Sáromberkén első alkalommal megszervezett Pro Economica Agromania mezőgazdasági kiállítás, amelyet Vincze Loránt, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje, a FUEN elnöke is meglátogatott szombaton.

Winkler: május 26-án az összefogás az igazi parancsolat közösségünk számára

„Ha hagyjuk, hogy a kishitűség és a közöny eluralkodjon rajtunk és hallgatunk a visszahúzó emberekre, akkor se május 26-án, se más megmérettetések alkalmával nem leszünk sikeresek. Csak akkor érjük el a sikert, ha újból összefogunk és egységesen, együttes erővel állunk ki a magyar ügy mellett” – mondta vasárnap délután Winkler Gyula EP-képviselőjelölt Magyarlapádon, ahova Ladányi Árpád, az RMDSZ Fehér megyei elnöke és Lőrincz Helga, az RMDSZ Nagyenyedi szervezetének elnöke, a város alpolgármestere meghívására érkezett.

Kelemen Hunor szatmári pedagógusfórumon: kezdeményezésünkre nem lehet kisebbségi osztályokat és iskolákat megszüntetni az RMDSZ jóváhagyása nélkül

Nincs semmiféle értékazonosság, szeretet vagy elkötelezettség a kormánykoalícióval, de velük tudtunk ebben az időszakban olyan kérdéseket megoldani, amelyek közösségünknek fontosak – hangsúlyozta Kelemen Hunor vasárnap Sárközújlakon. Az RMDSZ elnöke azt követően találkozott Szatmár megyei pedagógusokkal, hogy korábban sajtótájékoztatót tartott Szatmárnémetiben, és ellátogatott a Családi Hétvégére a Kossuth Kertben.

Május 26. legyen bizalom és összefogás napja

Május 26-a nem a kételkedés vagy a kishitűség, hanem a bizalom és az összefogás napja kell hogy legyen. Közösségünk számára óriási hátrányt, sőt veszélyt jelentene egy gyenge európai parlamenti választási eredmény, mert ennek hatására a közösségünk elleni támadások és magyarellenes megnyilvánulások felerősödhetnek. Minden egyes szavazatra szükség van, ezért arra kérjük önöket, hogy egy emberként álljanak ki az RMDSZ mellett, és május 26-án pecsételjenek a tulipánra” – mondta Winkler Gyula EP-képviselőjelölt szombaton, Medgyesen a 17. Vándorcsizma Néptáncfesztivál megnyitója alkalmából. Beszédében arra is utalt, hogy a felmérések szerint magas román részvétel várható az EP-választáson, ezért az erdélyi magyaroknak össze kell zárniuk soraikat, és minél erősebb támogatást kell biztosítaniuk az érdekvédelmi szövetségnek, az RMDSZ-nek.

Vincze Loránt: Románia nem tudott számára fontos témákat bevinni az Unió soros elnökségébe

Románia soros uniós elnökségének vegyes a mérlege: technikailag végigvitte azt a munkát, amelyet ilyenkor a soros országtól elvár az Unió, viszont az elnökséget nem sikerült kihasználni a saját témák sikerre vitelére – mondta el Vincze Loránt szombaton Érmihályfalván. Az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje, a FUEN elnöke a Románia soros elnökségét értékelő előadásában rámutatott: Románia nem talált olyan témát, ami neki is fontos, európai keretben is értékes, és amit előre lehetett volna mozdítani – ahogy tette azt Magyarország 2010-ben a Duna-stratégia és a romastratégia elfogadtatásával.

Kelemen Hunor: az RMDSZ jó válaszokat adott az uniós problémákra, miközben a román pártok arról beszéltek, ki kit akar legyőzni

A Szatmár megyei magyar embereket arra biztatjuk, hogy az európai parlamenti választáson az RMDSZ-re, a referendumon a két igenre szavazzanak. A szövetségi elnök erről Szatmárnémetiben beszélt vasárnapi sajtótájékoztatóján, amelyet Kereskényi Gáborral, az RMDSZ Szatmárnémeti Szervezetének elnökével és Pataki Csabával, a megyei szervezet elnökével közösen tartott.

Hegedüs Csilla: gyerekeink, kultúránk, örökségünk jövőjéről döntünk május 26-án

Az Európai Parlamenti választáson meg kell mutatnunk közösségünk erejét, össze kell fogjunk hiszen gyerekeink, kultúránk, örökségünk, Európa és Erdély jövőjéről döntünk! Szavaznunk kell az RMDSZ-re, hogy létrejöjjön az erős Kárpát-medencei magyar összefogás, amely érdekeinket és értékeinket képviseli az EU-ban! Erre hívta fel a figyelmet Hegedüs Csilla ma Gyergyószentmiklóson, ahol Barti Tihamérral, az RMDSZ Gyergyó Területi elnökével illetve Portik Edittel, a területi Nőszervezet elnökével és Len Emil alpolgármesterrel, a helyiekkel találkoztak, a Domokos Pál Péter Gyermekkórús találkozón illetve a FeltöltŐ Keresztény Zenefesztiválon vettek részt.